Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Όχι στις διώξεις αγωνιστών από το κίνημα των διοδίων

Την Κυριακή 12.00μ.μ. πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση με στόχο τη στήριξη των αγωνιστών που διώκονται για τη συμμετοχή τους στον αγώνα ενάντια στα διόδια. Συγκεκριμένα, μέσα στον Ιανουάριο θα διεξαχθούν τρείς δίκες με τις οποίες επιδιώκεται η τρομοκράτηση όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων.



Δεκάδες διαδηλωτές προσήλθαν στα διόδια στα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, όπου σήκωσαν τις μπάρες, ανάρτησαν πανό και ενημέρωσαν τους διερχόμενους για την κατάσταση. Ανάμεσα τους μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθώς και οι βουλευτές  Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης και Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία δήλωσε: «Η τρικομματική συγκυβέρνηση επιλέγει μέσα από τις διώξεις όσων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική του μνημονίου να τρομοκρατήσει όσους υφίστανται τα αποτελέσματά της. Δε θα τους περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλευρό των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων στον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή».


Η ανταπόκριση ήταν ενθουσιώδης. Κορναρίσματα και χαμόγελα που αποδείκνυαν την  αναγνώριση της ανάγκης για διαμαρτυρία και την συμφωνία με τα αιτήματα των διαδηλωτών που ζητάνε την επανεξέταση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδών, την αποκάλυψη του σκανδάλου σε βάρος του δημοσίου και την απαλλαγή του δημοσίου και του λαού από τα δεσμά των μεγαλοεργολάβων! Για τους διαδηλωτές θα πρέπει να λογοδοτήσει  στο λαό το τρίγωνο της διαπλοκής (μεγαλοεργολάβοι – καναλάρχες – πολιτικοί τους υπάλληλοι) και να καθίσουν στο σκαμνί αυτοί που πραγματικά παρανομούν και παραβιάζουν το σύνταγμα της Ελλάδας.


Παράλληλες διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν στη Λεπτοκαρυά Πιερίας και στις Αφίδνες Αττικής με μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμμετέχουν και εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας