Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10

10/2012
Κίνηση ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ Θεσ/νικης τηλ 6944719804, www.kar.org.gr

Το κίνημα προχωρά: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 18/10
Καμία ανακωχή με την κυβέρνηση των τραπεζιτών-Καμία ανοχή στους νεοναζί!

Μνημόνια και φασίστες μας θέλουν πεινασμένους και δούλους
Η κυβερνητική τρόικα απεργάζεται ή εφαρμόζει ήδη κλεισίματα νοσοκομείων και σχολείων, νέες μειώσεις σε μισθούς-συντάξεις, νέα χαράτσια για το λαό, “μεταρρυθμίσεις” που απελευθερώνουν τις απολύσεις, επιτρέπουν την πώληση ληγμένων τροφίμων για τους...προλετάριους, βάζουν δίδακτρα στα πανεπιστήμια, στερούν φάρμακα από τους καρκινοπαθείς και κόβουν κατά 90% τις αποζημιώσεις ως και στα...θύματα τροχαίων (τροπολογία Στουρνάρα 4/10). Δίνει χρήματα για στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, φυλακές για τους έλληνες, δακρυγόνα και “αύρες” για την αστυνομία. Αφειδώς πληρώνει και για τα χρέη των τραπεζιτών, τις φοροαπαλλαγές των Mall και των εφοπλιστών, τις επιδοτήσεις των βιομηχάνων. Αλλά εξαφανίζει τα κονδύλια για το Κοινωνικό Κράτος και τις ανάγκες όλων μας. Εξαφανίζει τις ζωές των φτωχών, ελλήνων και μεταναστών.
Οι φασίστες της Χ.Α. εισηγούνται ανοιχτά τα ίδια, αλλά -αρχικά- για τους “ξένους”. Σύμφωνα με δηλώσεις κι επερωτήσεις βουλευτών τους, θέλουν να πετάξουν έξω από τα νοσοκομεία, έξω από τα νηπιαγωγεία, έξω από τις δουλειές τους... τους “ξένους”, τις “αδερφές” και τους “προδότες”, όπως αυτοί τους ορίζουν. Όσο για τους έλληνες...με 18 ευρώ τη μέρα θέλει να τους νοικιάζει, σαν κανονικός νταβατζής, η Χ.Α., σε «έλληνες» εργοδότες.
Η Μαφία στην πολιτική
Η κυβέρνηση συκοφαντεί το λαό ότι “μαζί τα φάγαμε”, ότι “όλοι φταίμε” αφού “ζούσαμε πάνω από τις δυνατότητες”. Έπειτα προσπαθεί να εφαρμόσει τις πολιτικές της. Αντιμετωπίζει με αστυνομικά βασανιστήρια (συμβάντα 30/9-1/10, δημοσίευση Guardian) και βάρβαρη βία τους διαδηλωτές. Στέλνει τους εισαγγελείς να ασκήσουν διώξεις σε όσους αντιστέκονται. Στους εργάτες του Σκαραμαγκά, της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ή τους καθηγητές του ΑΠΘ. Νομίζει ότι θα τρομοκρατήσει τον εχθρό λαό, με όπλο την ΕΛ.ΑΣ. και τους εισαγγελείς.
Οι νοσταλγοί του Ολοκαυτώματος συκοφαντούν τους “ξένους” ότι είναι εγκληματίες και τους αριστερούς αντιπάλους τους ότι είναι “προδότες” και...“άπλυτοι”. Έπειτα προσπαθούν να αιματοκυλίσουν όλους αυτούς, με την κάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. και των εισαγγελέων.
Θα τους νικήσουμε! Το μαζικό κίνημα γιγαντώνεται.
Η μεγάλη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, οι διαδηλώσεις «υποδοχής» της Μέρκελ, οι καταλήψεις των εργαζομένων του Σκαραμαγκα ή του ΑΠΘ, οι αγώνες που συνεχίζονται και που ξεκινάνε (ΟΤΑ, ΔΕΗ, Συμβούλια Διοίκησης ΑΕΙ-ΤΕΙ), δείχνουν ότι η οργή όχι μόνο μεγαλώνει, αλλά τείνει να στραφεί στους πραγματικούς υπεύθυνους κι όχι στα εξιλαστήρια θύματα που αυτοί κατασκευάζουν.
Σε αυτό το περιβάλλον ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός αγώνας γίνεται και πιο αποτελεσματικός, αλλά και πιο αναγκαίος. Γιατί έτσι μπορεί πιο εύκολα να εκδηλωθεί στην πράξη η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή φύλου. Γιατί έτσι αποκτούμε αυτοπεποίθηση για τη μόνη αληθινή λύση των συλλογικών αγώνων. Μα και γιατί ταυτόχρονα, μόνο με την καταπολέμηση του ρατσισμού των ΜΜΕ και της κυβέρνησης, με την περιθωριοποίηση των νοσταλγών των κρεματορίων, μόνο έτσι μπορεί το κίνημα να παραμείνει αδιάσπαστο, ενωμένο και προσανατολισμένο στην τελική νίκη! Κατά των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των υπουργών τους, που φέρνουν τη φτώχεια και την ανεργία -και όχι κατά των πιο αδύναμων θυμάτων που επιλέγονται κατά το δοκούν.
Να μην αφεθεί το μίσος να διαιρέσει όλους εμάς τους «από κάτω». Να πετάξουμε πάλι στο περιθώριο, όπου ανήκουν, τους μισάνθρωπους και δολοφόνους νοσταλγούς του Χίτλερ.
Γιατί δεν υπάρχει απάντηση στα Μνημόνια,
χωρίς απάντηση σε ρατσισμό και φασισμό!

ΟΛΟΙ-ΕΣ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 18/10
στο Εργατικό Κέντρο, ώρα 10:00 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας