Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η αυτόνομη παρέμβαση για τους μετανάστες απεργούς πείνας

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Θεσσαλονίκη 2/2/2011.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Γραμματεία της ΑΥΤΌΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της , στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών , που από τις 25/1/2011 συνεχίζουν την απεργία πείνας με αιτήματα την νομιμοποίησή τους και πλήρη ασφαλιστικά , κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.


Οι μετανάστες και οι μετανάστριες, αναπόσπαστο κομμάτι της εργατικής τάξης , είναι αυτοί που πρώτοι βιώνουν την εκμετάλλευση από την εργοδοσία , το κεφάλαιο και από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που άσκησαν και ασκούν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ ενάντια σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας μας ( Έλληνες και ξένους εργάτες).

Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση. Ουσιαστικά κρατεί τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε καθεστώς ομηρίας και παρανομίας , έρμαια στην εργοδοτική αυθαιρεσία , την τρομοκρατία και τη σκληρή εκμετάλλευση.

H Γραμματεία της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ θεωρεί ότι το κλίμα ξενοφοβίας και οι υστερικές ρατσιστικές εκδηλώσεις που εκπορεύονται από τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις και τα ΜΜΕ έχουν στόχο να κρύψουν και τη σοβαρότητα του προβλήματος και τις πραγματικές αιτίες του και να το χρησιμοποιήσουν σαν άλλοθι για νέες επιθέσεις ενάντια στα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και εναντία στο Πανεπιστημιακό άσυλο και γενικότερα ενάντια στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Η Γραμματεία της Α.Π. καλεί τους εργαζόμενους να εκφράσουν τη αλληλεγγύη τους στο αγώνα των μεταναστών, ο οποίος είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων των εργαζόμενων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και της Ε.Ε. που αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων και χαρίζουν εν μέσω κρίσης ακόμα περισσότερα κέρδη στο κεφάλαιο και την εργοδοσία.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 23 ΦΛΕΦΑΡΗ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας