Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ σχετικά με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών

Δήλωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ στη συνεδρίαση της 14-2-2011 του Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσ/νικης «σχετικά με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην χώρα μας»

Συνάδελφοι, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών εισέρχεται πλέον στην 3η εβδομάδα και, ειδικά στην Αθήνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τη ζωή αυτών των ανθρώπων.

Η παράταξή μας ενώνει τη φωνή της μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης μας, όπως το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την ΕΔΟΘ, τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τους Διδασκαλικούς συλλόγους, τον Δικηγορικό Σύλλογο, την ΕΝΙΘ, την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ, την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης κ.α και εκφράζει την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών μεταναστών και την υποστήριξή μας στα αιτήματά τους.

Επειδή το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών που ζουν και να εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικάτων και κοινωνικών φορέων.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων, στη συγκεκριμένη συγκυρία, και επιβάλλεται να εκφραστεί από όλους μας.

Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σιωπή ή –το αντίθετό της- τη λαϊκιστική υστερία να «γίνονται νόμος» στην κοινωνία μας.

Η ομαδική απεργία πείνας μέχρις εσχάτων είναι απόφαση απελπισμένων ανθρώπων. Το μεταναστευτικό, με τις πολλές όψεις και πολλαπλές συνέπειες, δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες, για να στοχοποιούνται ως υπαίτιοι δεινών. Θα είναι ντροπή για τους Έλληνες πολίτες να στραφούνε εναντίον τους, εναντίον θυμάτων. Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Θα είναι η έσχατη ταπείνωση και ήττα.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ώρα να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που για χρόνια ζουν και εργάζονται εδώ. Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή.

14/2/11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας