Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Δελτιο τυπου ΕΚΠΥ ΑΠΘ: Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών 3-2-11

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 τους μετανάστες απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σκοπό να εκφράσει τη συμβολική αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα τους.


Στη συζήτηση που έγινε με αντιπροσωπεία των απεργών πείνας ο εκπρόσωπος της Επιτροπής του ΑΠΘ τόνισε ότι ο αγώνας τους για αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη αφορά όχι μόνον τους μετανάστες αλλά όλους τους εργαζόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα κύρια θύματα της πορείας προς τη βαρβαρότητα στην οποία οδηγεί η αδηφαγία και κερδοσκοπία.

Εκφράστηκε ξεκάθαρα η στήριξη στο αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Υπενθυμίζοντας ότι ο ρατσισμός δεν θίγει μόνο όσους τον υφίστανται, αλλά προσβάλλει εξίσου και εκείνους που τον ανέχονται, οι εκπρόσωποι της Επιτροπής τόνισαν ότι μπροστά στην ανερχόμενη μισαλοδοξία και τον κλιμακούμενο αυταρχισμό των κατασταλτικών μηχανισμών είναι υποχρέωση των λειτουργών της παιδείας να φωτίσουν τις ανθρώπινες αξίες και να αναδείξουν έμπρακτα τη σημασία της κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα στις περιόδους κρίσης και απαξίωσης που ζούμε.

Πριν αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης βεβαίωσαν τους απεργούς ότι είναι στη διάθεσή τους για τη στήριξη των αναγκών τους με προσωπική εργασία και προσφορά.



Ο Πρόεδρος της ΕΚΠΥ

Αλέξης Μπένος

Καθηγητής Ιατρικής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας