Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου αλληλέγγυων στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Δελτίο τύπου 9/2/11

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Εργατικό Κέντρο, η ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΕΝΙΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο σύλλογος Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» το Ρατσισμό» και ο σύλλογος Νιγηριανών Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου δημοσιεύτηκε κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας με υπογραφές 118 πανεπιστημιακών.


Όλοι οι συμμετέχοντες φορείς σε κοινή τους ανακοίνωση δηλώνουν ότι:

“Όπως είναι γνωστό η απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών εισέρχεται πλέον στην 3η εβδομάδα και, ειδικά στην Αθήνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης και μάλιστα από σήμερα σταμάτησαν και το τσάι.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων, στη συγκεκριμένη συγκυρία επιβάλλεται να εκφραστεί από όλους μας.
Επειδή το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών που ζουν και να εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικάτων και κοινωνικών φορέων οι οποίοι συμμετείχαν στη συνέντευξη τύπου.
Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σιωπή ή –το αντίθετό της- τη λαϊκιστική υστερία να «γίνονται νόμος» στην κοινωνία μας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών μεταναστών, την υποστήριξη μας στα αιτήματά τους και καλούμε την κυβέρνηση να ανταποκριθεί με δίκαιο τρόπο σ΄ αυτά”.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου εκπρόσωπος των απεργών πείνας μεταναστών ενημέρωσε φορείς και δημοσιογράφους για την κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας και τη συνέχιση του αγώνα του. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «η κατάσταση της υγείας των απεργών πείνας χειροτερεύει, καθώς έχουν ήδη χάσει αρκετό βάρος και παρουσιάζουν σημάδια κόπωσης. Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που πίνουν τσάι και πλέον ως ένα επιπλέον μέσο πίεσης στη κυβέρνηση θα πίνουν μόνο νερό με αλάτι και ζάχαρη. Οι συνθήκες στο ΕΚΘ, σε αντίθεση με την κατάσταση στην Αθήνα είναι καλές, ενώ γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας τους σε καθημερινή βάση. Οι απεργοί πείνας στην Αθήνα δηλώνουν σε όους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν το κτήριο που στεγάζονται και ακόμη και αν επέμβει η αστυνομία θα παραμείνουν εκεί μέχρι θανάτου. Μάλιστα οι απεργοί πείνας της Θεσσαλονίκης έχουν αποστείλει ένα κείμενο στους ιδιοκτήτες του κτηρίου με και ζητούν να σεβαστούν τα δικαιώματα και τα αιτήματα των συντρόφων τους στην Αθήνα». Τέλος ο εκπρόσωπος των μεταναστών ενημέρωσε φορείς και δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχει καμία επαφή με την κυβέρνηση και κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν την ευθύνη για ότι συμβεί. Γνωστοποιήθηκε επίσης ότι τους απεργούς πείνας επισκέφτηκε χθες η ηγεσία του ΠΑΜΕ και ο γραμματέας του ΕΚΘ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των μεταναστών.

Ο κ. Μαριόγλου, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ, χαρακτήρισε ανατριχιαστικό αυτό που συμβαίνει με τους απεργούς πείνας και τόνισε ότι πρόκειται για Ευρωπαικό και όχι στενά Ελληνικό πρόβλημα. Ταυτόχρονα τόνισε ότι η λύση του προβλήματος δεν είναι η καταστολή και οι αστυνομικές επιχειρήσει αλλά η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για νομιμοποίηση των μεταναστών. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι « πρέπει να κατοχυρώνονται τα δικαιώματα όλων, να ασφαλίζονται, να έχουν περίθαλψη και ίσα δικαιώματα, άλλωστε η θέση του ΕΚΘ και του συνδικαλιστικού κινήματος είναι ότι οι μετανάστες είναι θύματα των εργοδοτών όπως και οι Έλληνες και οι πολιτικές του φράκτη και των στρατοπέδων γεννούν το ρατσισμό και τη ξενοφοβία. Το κράτος πρέπει να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα και να πετά το μπαλάκι στους κοινωνικούς φορείς». Μάλιστα ανέφερε ότι το ΕΚΘ σε συνεργασία με άλλους φορείς έχει αποστείλει επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς και ζητά να δοθεί άμεσα λύσει στο ζήτημα.

Ο κ. Φραγκίσης εκπροσωπώντας την ΕΔΟΘ δήλωσε ότι « είναι αυτονόητο ότι οι μετανάστες πρέπει να ζουν και να εργάζονται νόμιμα στη χώρα, επομένως ο αγώνας των μεταναστών είναι και δικός μας αγώνας. Οι φορείς πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να πιέσουν για πολιτική λύση. Η αλληλεγγύη των φορέων της πόλης θα κάνει τη διαφορά στην έκβαση του αγώνα τους. Ζητάμε και εμείς, μαζί ε τους μετανάστες την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και δεν ανεχόμαστε τη λύση της καταστολής και τις πολιτικές του φράκτη και των αστυνομικών λύσεων».

Η κ. Κωνσταντζίκη, μέλος της διοίκησης του δικηγορικού συλλόγου – που έχει πάρει απόφαση στήριξης του αγώνα των απεργών πείνας- , τόνισε ότι «δεν υπάρχουν παράνομοι άνθρωποι, αλλά παράνομες πολιτικές. Δεν μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε γκρίζες ζώνες. Θα ενισχύσουμε και εμείς τον αγώνα των απεργών πείνας».

Ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της ΕΝΙΘ, αφού δήλωσε την αλληλεγγύη των γιατρών στο δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, συμπλήρωσε ότι « καλεί την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ώρα να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που για χρόνια ζουν και εργάζονται εδώ. Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει να χαθεί ανθρώπινη ζωή. Αλλά πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι μια ζωή στη παρανομία δεν τη θέλει κανείς. Η ανθρώπινη ζωή δεν μπαλατζάρεται με τίποτε άλλο, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ, Αλέξης Μπένος δήλωσε ότι «τα αιτήματα που προβάλλονται δεν αφορούν μόνο τους μετανάστες αλλά ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως λαός έχουμε μεγάλη ιστορική ευαισθησία που δεν επιτρέπει να ξεχνάμε τους μετανάστες και τα δίκαια αιτήματά τους. Εμείς ως πανεπιστημιακοί και καθηγητές έχουμε ευθύνη και ζητάμε να λάβουν όλοι σοβαρά τις βασικές ανθρώπινες αξίες και το δικαίωμα στη ζωή».

Εκπροσωπώντας τα Πρωτοβάθμια Σωματεία ο Γιάννης Αμανατίδης δήλωσε ότι «διδασκαλικοί σύλλογοι, δάσκαλοι και καθηγητές έχουν εκφράσει την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αυτό αγώνα. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι οι παππούδες μας ήταν πρόσφυγες, οι γονείς μας μετανάστες και εμείς έχουμε γίνει ρατσιστές».

Ο Νίκος Γκλαρνέτατζης μιλώντας ως εκπρόσωπος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας τόνισε ότι « η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τους μετανάστες εδώ και χρόνια σε πολιτικά πειραματόζωα, εφαρμόζοντας σε αυτούς μέτρα που αργότερα πλήττουν και άλλες κοινωνικές ομάδες. Πρόκειται για μια λογική που οι μετανάστες παρουσιάζονται ως σάκος του box. Από την άλλη προωθείται η φασιστική λογική που προβάλλει τον μετανάστη ως αποδιοπομπαίο τράγο, που φταίει για όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας. Το επιχείρημα ότι οι μετανάστες φταίνε για την κρίση είναι φασιστικό και καλύπτει τους πραγματικούς υπαίτιους. Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης και κάνει το φύλακα της Ευρώπης. Η απεργία πείνας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα αντίστασης και για τους Έλληνες εργαζόμενους και οφείλουμε να τη στηρίξουμε και να την υπερασπιστούμε».

Ο εκπρόσωπος της «Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», τόνισε την αλληλεγγύη στον αγώνα των μεταναστών και καταδίκασε την πολιτική καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση.

Τέλος μετανάστες από το σύλλογος Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα» και το σύλλογο Νιγηριανών Θεσσαλονίκης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας και δήλωσαν ότι τα αιτήματά τους είναι αιτήματα όλων των μεταναστών.

Σας επισυνάπτουμε το μήνυμα των απεργών πείνας προς τον ιδιοκτήτη του κτηρίου που στεγάζονται οι μετανάστες απεργοί πείνας στην Αθήνα και το κείμενο αλληλεγγύης των 118 καθηγητών πανεπιστημίου.

Περισσότερες πληροφορίες, ανακοινώσεις και ψηφίσματα αλληλεγγύης στην απεργία πείνας μπορείτε να βρείτε στο blog της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αθήνας (hungerstrike300.espivblogs.net) και Θεσσαλονίκης (allilmap.wordpress.com).

Εργατικό Κέντρο
ΕΔΟΘ,
ΕΛΜΕ
Δικηγορικός Σύλλογος,
ΕΝΙΘ
Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ
Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης






MHNYMA ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΥΠΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ από τη συνέλευση απεργών πείνας στη Θεσσαλονίκη

Eίδαμε εικόνες από το μέρος όπου μένουν οι σύντροφοί μας. Έχουμε να πούμε ότι σίγουρα οι συνθήκες αυτές δεν βοηθούν τον αγώνα μας και τη συνέχισή του με τον τρόπο που πρέπει. Ακούσαμε ότι ανησυχείτε για την ιδιοκτησία σας. Θέλουμε όμως να σας πούμε ότι είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι, έχουμε ξεκινήσει απεργία πείνας για να αγωνιστούμε και δεν μας ενδιαφέρει να βλάψουμε το κτήριο ή τα πράγματά σας. Μπορείτε να ελέγξετε, όπως άλλωστε το κάνετε καθημερινά, και να διαπιστώσετε και μόνος σας, ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως ζημία.

Θέλετε να μας βοηθήσετε; Κάνατε ένα πρώτο βήμα που δεχτήκατε να μας φιλοξενήσετε ως αγωνιστές απεργούς πείνας κι όχι ως άστεγους ζητιάνους. Αν όμως θέλετε να μας βοηθήσετε πραγματικά και όχι να κάνετε την απεργία πείνας πιο δύσκολη απ’ όσο ήδη είναι, σας παρακαλούμε να σκεφτείτε ποια αξία είναι για σας πιο σημαντική: η υποτιθέμενη ασφάλεια του κτηρίου σας, ή ένας πολύ σοβαρός αγώνας για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Σας ζητούμε κάτι πολύ εύκολο και απλό: Να ανοίξετε κι άλλα δωμάτια για τους συντρόφους μας, ώστε να τους προστατεύσουμε από την κακοκαιρία και να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι την τελική νίκη.

MESSAGE TO THE OWNER OF THE HYPATIA BUILDING IN ATHENS FROM THE ASSEMBLY OF HUNGER STRIKERS IN THESSALONIKI
8 FEBRUARY 2011
We saw pictures from the place where our comrades are staying in Athens. The conditions do not help with our struggle and do not ensure its continuity. We understand you are worried about your property. We would like to tell you that we are educated people, we are on strike because we are fighters, and we are not interested in destroying your building or your furniture. Until now, there has been absolutely no damage to your property and you can check that again, as you do everyday.

You say you want to help us. You made a first step by hosting us as strikers and not as homeless beggars. But if you really want to help us, and not create more obstacles to our hunger strike, we are asking you to decide what value is more important to you: the “safety” of your building, or a very serious struggle for human dignity? Our request is clear and simple: We ask you to unlock more rooms and open up more space for our comrades to protect them from bad weather and allow them to pursue their hunger strike until victory.





118 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 απεργών πείνας

Πόσες φορές χρειάζεται να ρισκάρουν τη ζωή τους,
έτσι ώστε να υπάρχουμε και να υπάρξουν;

Για να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που αναζητά το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του πλέον ευάλωτου, του αδύνατου κρίκου.

Για το μετανάστη και την μετανάστρια που με το αίμα τους, την υποβαθμισμένη εργασία και τη δημιουργικότητα τους, κινούν τη μηχανή της «εθνικής οικονομίας».

Για εκείνον και εκείνη που αναζητώντας την ελευθερία ή διωκόμενοι από την ανέχεια, τον πόλεμο ή κάποια «ειρηνευτική» κατοχή, διαπερνούν τα σύνορα για μια καλύτερη ζωή.

Για τους μετανάστες και τις μετανάστριες που έδωσαν τη ζωή τους στα εθνικά σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών, τα 13.000 τεκμηριωμένα θύματα του δόγματος της ασφάλειας από το ’93 μέχρι σήμερα, και τους/τις δεκάδες χιλιάδες αγνοούμενους/ες.

Για τα παιδιά των μεταναστών που από την κούνια μεγαλώνουν με νομικούς/κοινωνικούς περιορισμούς και αποκλεισμούς.

Για να γίνουν συνείδηση, αγώνας και λόγος τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ελλήνων και των μεταναστών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο σε κάθε λογής υπηρεσίες, στις οικοδομές, στα εργοστάσια, στην ύπαιθρο, στην οικιακή εργασία - όπως και τα κοινά ταξικά συμφέροντα των ανέργων.

Γι’ αυτούς και για χίλιους ακόμα ανείπωτους λόγους:

- Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών
- Ζητάμε τη νομιμοποίηση χωρίς όρους όλων των μεταναστών/τριών
- Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες

Ιανουάριος, 2011

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Απεργούς Πείνας


ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Τάκης Πολίτης Επικ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, μέλος της ΕΓ της ΠΟΣΔΕΠ
Σεραφείμ Σεφεριάδης – Επίκουρος Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Σερντεδάκις- Επίκουρος Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Γαβρόγλου Κώστας, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Σταύρος Σταυρίδης (Πανεπιστημιακός ΕΜΠ)
Riki Van Boeschoten, Αν. Καθηγήτρια, Παν. Θεσσαλίας
Ξένια Χρυσοχόου, Πανεπιστημιακός, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Νίκος Μπελλαβίλας, Επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής – Μηχανικών (ΕΜΠ)
Τζανάκης Μανόλης- Λέκτορας Τμήματος Κοινωνιολογίας Παν/μίου Κρήτης
Καμτσίδου Ιφιγένεια –επίκουρη καθηγήτρια Τμήμα Νομικής Τομέας Δημ. Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης
Ζιάκα Αγελική, Λεκτόρισσα, Θεολογίας, ΑΠΘ
Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Καθηγητής, ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ
Αιμιλία Βουλβούλη – Πανεπιστημιακός, Μυτιλήνη
Στεφανία Καλογεράκη, διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Ηλίας Συμεωνάκης – Λέκτορας Γεωγραφικής Ανάλυσης, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
David McNally,Professor of Political Science,Toronto, Canada
Μαρια Πενταράκη - Senior Lecturer of Social Work, Liverpool Hope University
Στεφανία Καλογεράκη - διδάσκουσα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης
Κάρολος Καβουλάκος, Πολιτικός Επιστήμονας -Λέκτορας ΑΠΘ υπό διορισμό
Ελένη Μυριβήλη- Λέκτορας Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Βασιλική Φιλιππακοπούλου - Καθηγήτρια ΕΜΠ
Λουκής Χασιώτης- Λέκτορας ΑΠΘ
Dr Lorena Rivero de Beer, Lecturer in contemporary performance at Liverpool Hope University, Co-founder of The Free University of Liverpool
Τίνα Ζορμπαλά ,πανεπιστημιακός
Ήρα Παπαγεωργίου, Κοινωνική Ερευνήτρια και Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων, Διδάσκουσα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου
Μαρία Σπυριδοπούλου, Διδάσκουσα στο Παν.μιο Πελοποννήσου
Δούμα Κατερίνα - Διδάσκουσα επί συμβάσει (Π.Δ. 407/80), Τμήμα Περιβάλλοντος, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Natasha King, Researcher, University of Nottingham School of Politics, Nottingham
Μαρία Σπυριδοπούλου - Διδάσκουσα στο Παν.μιο Πελοποννήσου Μεταφράστρια
Αντωνίου Κατερίνα - Πανεπιστημιακός
Gianna Katsiampoura, Senior Researcher, Institute of Neohellenic Research,National Hellenic Research Foundation
Professor Simon Clarke, University of Warwick, Coventry UK
Δημήτρης Πατέλης – Επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Άλκης Ρήγος (Πανεπιστημιακός)
Περικλής Παυλίδης, Επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
Γιώργος Αγγελόπουλος, Επικ. Καθηγητής Παν. Μακεδονίας
Δημήτρης Φωτεινός, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών
Κατσανεβάκη Ζαμπία, ΕΕΔΙΠ (ΙΙ), ΕΜΠ, Σχολή Χημικών Μηχανικών, Τομέας Χημικών Επιστημών,
Χατζηνικολάου Αριστείδης - Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Γραφείο Περιβαλλοντικής Διαχείρισης
Γιώργος Γρόλλιος, Αναπληρωτής καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σούλα Μιτακίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος
Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Ρούλα Τσοκαλίδου, Αναπλ.καθηγήτρια, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής& Εκπαίδευσης, ΑΠΘ

Σοφία Αυγητίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Λεωνίδας Μαρούδας, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Σισσυ Βελισσαρίου, Καθηγήτρια , Φιλοσοφική Σχολη, ΕΚΠΑ
Κωνσταντινίδου Θάλεια, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Μιχαήλ Δόμνα, Λεκτόρισα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Αναστασίου Δημήτριος, Επίκουρος καθηγητής, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Στάμου Αναστασία, Λεκτόρισα, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Σωφρόνης Χατζησαββίδης, καθηγητής Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σοφία Γαβριηλίδου, επίκουκρη καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Κωνσταντίνα Ταμουτσέλη, λεκτόρισσα Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Α.Π.Θ.
Σταύρος Γούτσος, Επίκουρος Καθηγητής Παν/μίου Πάτρας
Κώστας Μάρκου Μέλος ΔΕΠ Πάτρας
Δημουλάς Κων/νος- Λέκτορας Πάντειο Πανεπιστήμιο
Ολίβια Κυριακίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ο.Π.Α.
Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Απόστολος Δεδουσόπουλος Καθηγητής - Πάντειο

Σπύρος Λαπατσιώρας, Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Μιχάλης Σπουρδαλάκης, καθηγητής, ΕΚΠΑ

Άρης Στυλιανού, επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ
Μαρκετος Σπύρος, Επικουρος καθηγητης, Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ,
Σεβαστάκης Νικόλας, Αναπληρωτής καθ., Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Ροτζώκος Νικος, Επίκουρος καθ. Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Κιουπκιολής Αλεξανδρος, Λεκτορας Πολιτικων Επιστημων ΑΠΘ
Κώστας Μπασιούκας ΑΝ.Καθηγητής Ιατρική Ιωάννινα
Ευκλείδης Τσακαλώτος , Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αθηνών
Αλεξης Μπένος, Καθηγητης Ιατρικης ΑΠΘ
Ευγενία Σηφάκη Λέκτορας υπό διορισμό (ως προς το παρόν με σύμβαση π.δ. 407) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αννα Ματθαίου, Ιστορικός, αναπληρώτρια καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Παύλος Πανταζής, Επ. Καθηγητης Κλινικης κοινωνικής Ψυχ., ΑΠΘ.
Αλεξάνδρα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, ΕΚΠΑ
Δίβαρης Γιώργος, Επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων τεχνών, ΑΠΘ
Ντίνα Βαϊου, ΕΜΠ
Τάσος Αναστόπουλος, πανεπιστημιακός ΑΠΘ
Γιάννης Μηλιός, καθηγητής ΕΜΠ.
Γιώτα Τουλούμη, Αναπληρώτρια καθηγήτρια, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθήνας
Γιώργος Φουρτούνης,Επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
Αλίκη ΛΑΒΡΑΝΟΥ, αναπλ. καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κρήτης
Λέλα Γώγου, Αν. Καθηγήτρια., ΤΕΕΠΗ, ΔΠΘ.
Μιχάλης Ψημίτης, αναπληρωτής καθηγητής, Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Γιάννης Ζαρκάδης, Αν. Καθ., Πανεπιστήμιο Πάτρας
Ρίκα Μπενβενίστε, ιστορικός, καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Νίκη Κουρμούλη, Λέκτορας, ΔΠΘ
Αντώνης Δημάκης, Λέκτορας Πληροφ. ΟΠΑ
Ιωάννα Ναούμ, Λέκτορας Φιλολογίας
Γιώργος Παπαναστασίου, Επίκουρος καθηγητής Φιλολογίας
Δημήτρης Κόκορης, Ειδικός επιστήμονας Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής
Γιάννης Πλάγγεσης, Καθηγητής Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής
Χασάν Μπαντάουϊ, Αραβολόγος- Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας- Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας
Μagnelli Alessandro, Αλλοδαπός Δάσκαλος Ιταλικής φιλολογίας
Dunez Christian, Αλλοδαπός Δάσκαλος, Γαλλική Φιλολογία
Ρια Καλφακακου καθηγητρια τμ. Πολιτικων Μηχανικων ΑΠΘ
Κρεστενίτης Γιάννης καθηγητής τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ
Σταμάτης Κων/νος, Καθηγητης τμ.Νομικης ΑΠΘ.
Νίκος Ευσταθίου, Καθηγητής Ιστορικό Αρχ. ΑΠΘ
Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Καθηγητής Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης ΑΠΘ
Μιχάλης Σιγάλας, Αν. Καθηγητής Χημείας ΣΘΕ, ΑΠΘ
Γιάννης Πούλιος, Αν. Καθηγητής Χημείας ΣΘΕ, ΑΠΘ
Χαρίκλεια Γυοκα, Επίκουρος, Αρχιτεκτονική, ΑΠΘ
Νίκος Βαρσακέλης, Αν. Καθηγητής Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ
Χρήστος Εμμανουηλίδης, Επίκουρος Καθηγητης Οικονομικών, ΑΠΘ
Δημήτρης Μάρδας, Αν. Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Παναγιώτης Φουσέκης, Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Κων/νος Κατρακυλίδης, Καθηγητής Οικονομικών ΑΠΘ
Νέλλη Παυλίδου, Λεκτόρισσα Οικονομικών ΑΠΘ
Στυλιανή Κωστοπούλου , Επ. Καθηγήτρια Οικονομικών ΑΠΘ
Chrysi Rapanta, Investigadora University of Lugano, Switzerland
Eva Lopez Mateo, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Marcelo Maina, Profesor, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Lourdes Gardia, Profesora Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Alfred Salad, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Xavier Más, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Eva Durall, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Marga Franco, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain
Pau Yanez, Gestión, Universitat Oberta de Catalunya, Spain

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας