Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Διαδήλωση ΑΤΕΙ-Θ




ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θεσσαλονίκη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σήμερα Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολυπληθής διαδήλωση φοιτητών, εκπαιδευτικών και προσωπικού του Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. οι οποίοι εξέφρασαν έντονα την διαμαρτυρία τους στο σχέδιο «Αθηνά» το οποίο κυριολεκτικά εξαφανίζει το Αλεξάνδρειο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης από τον ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας.

Η διαδήλωση είχε έντονο παλμό και χαρακτηρίστηκε από τα δυναμικά συνθήματα και τις αντιδράσεις ενάντια στο σχέδιο αφανισμού του Α.Τ.Ε.Ι-Θ.
Σύσσωμη η κοινότητα του Α.Τ.Ε.Ι.-Θ. καταδίκασε τη στάση του Υπουργείου Παιδείας η οποία θα οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση των φοιτητών και των οικογενειών τους καθώς και όλων των εργαζομένων.
Η πορεία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης όπου κορυφώθηκαν οι έντονες διαμαρτυρίες με συνθήματα εναντίον της σχεδιαζόμενης λαίλαπας η οποία κατακρεουργεί ένα ιστορικό Ίδρυμα καταδικάζοντάς το σε μαρασμό, χωρίς ακαδημαϊκά ή αναπτυξιακά κριτήρια και μόνο για την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και ιδιοτελών συμφερόντων.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας