Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

28-1-2013. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΙΝΙΘ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ¨ΠΑΝΑΓΙΑ¨





ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ
ΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΡΟΞΕΝΟΥ ΚΟΡΟΜΗΛΑ 51
ΤΗΛ:2310/224-880
FAX:2310/262-394
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρ.Πρωτ. 85                                              Θεσ/νίκη 28-1-13
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
          Η Ε.Ν.Ι.Θ. θέλει να ευχαριστήσει και δημόσια, όλα τα κόμματα, τους Βουλευτές,  τους Δήμους, τους φορείς και κυρίως τους απλούς πολίτες, που συνέβαλλαν ώστε να υπάρξει το πρώτο ουσιαστικό βήμα για το Νοσοκομείο ΠΑΝΑΓΙΑ, με την έγκριση της τροπολογίας στη Βουλή.
          Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι με συντονισμό, ενημέρωση και ευρύτερη κινητοποίηση μπορούμε να περιφρουρούμε, ακόμη και στις σημερινές συνθήκες, τα δημόσια αγαθά.
          Πρέπει όμως να υπάρχει και συνέχεια:
1)   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου Άγιος Παύλος, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των όσων προβλέπει η τροπολογία, ειδικά για την ανανέωση της σύμβασης ενοικίασης.
2)   Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Υπουργείο Υγείας, ΙΚΑ, Δήμος Καλαμαριάς) να ξεμπλοκάρουν κάθε εμπόδιο για το ιδιοκτησιακό ζήτημα του οικοπέδου, ώστε να αρχίσει το γρηγορότερο δυνατό η ανέγερση της νέας Νοσοκομειακής Μονάδας. Ήδη ο Δήμος Καλαμαριάς έχει προβεί στις πρώτες κινήσεις και τον ευχαριστούμε και για αυτό.
3)   Ουσιαστική ενίσχυση σε προσωπικό και υποδομές του παραρτήματος ΠΑΝΑΓΙΑ, ώστε να αυξήσει τις υπηρεσίες που προσφέρει. Κάθε προσπάθεια ύποπτης υποβάθμισής του, θα μας βρει αντίθετους. Πρώτη προτεραιότητα η συνέχιση της λειτουργίας του ογκολογικού τμήματος και η ανάκληση όσων μετακινήσεων έχουν γίνει.
Η Ε.Ν.Ι.Θ.  συνεχίζει την προσπάθεια για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλονίκη και για αυτό ζητά με επιστολή προς όλους τους φορείς τον συντονισμό και την κοινή δράση για αυτό το κορυφαίο ζήτημα.
         
Για το Δ.Σ. της Ε.Ν.Ι.Θ.
Ο Πρόεδρος
Παπαστεργίου Χρήστος
Υ.Γ. Για τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ και το όσα έκανε και είπε στη Βουλή, σε αντίθεση μάλιστα και με το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, έχουμε να πούμε μόνο μια λέξη:  ΝΤΡΟΠΗ.  Σύντομα ο κύριος αυτός θα κληθεί  να αποδείξει τους ισχυρισμούς του για όσα ατεκμηρίωτα «καταγγέλλει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας