Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ

Εκεί που μας χρωστάγανε μας ζητάνε και το βόδι…Το ΠΑΣΟΚ βγήκε με σύνθημα όχι στο πάγωμα των μισθών και τώρα απειλεί με μειώσεις…Ακόμα και αν οι «χαμηλόμισθοι» (οι περισσότεροι από εμάς) πάρουν αυξήσεις της τάξης του 1-1,5% (στον βασικό–δηλ. 10-15 € μικτά) μας τα παίρνουν πολλαπλάσια μέσα από την αύξηση της φορολογίας, άμεσης και έμμεσης (βενζίνη, τσιγάρα κλπ.).

Όλη την προηγούμενη δεκαετία το προσωπικό στα νοσοκομεία μειώνονταν και τώρα που οι ελλείψεις σε υγεία–πρόνοια είναι περίπου 40.000 άτομα, θα προκηρύξουν 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών με μπόλικες φανφάρες. Από αυτές οι μισές είναι αυτές που είχε προκηρύξει η ΝΔ και αναστάλθηκαν λόγω εκλογών. Οι υπόλοιπες έχουν κόστος 27 εκατ. €, όσο ήταν τα χρήματα που κατέληξαν στις τσέπες των φαρμακοβιομηχάνων με τις αζήτητες και αχρείαστες δόσεις εμβολίου κατά της νέας γρίπης.
Επιπλέον, περικόπτουν συνολικά τις δαπάνες υγείας κατά 10% (και θέλουν να εφαρμόσουν «κλειστούς»=ανελαστικούς προϋπολογισμούς), με αποτέλεσμα το σημερινό επίπεδο περίθαλψης από άθλιο να γίνει αθλιότερο - και να στείλουν ακόμη περισσότερους πελάτες στους ιδιώτες...
Τέλος, αντί για κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ, απειλούμαστε με συνολική ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος (κεφαλαιοποιητικό= ο καθείς για τον εαυτό του με επενδυτικά «επαγγελματικά» προγράμματα, ιδιωτική ασφάλιση κλπ.), συν αύξηση ορίων ηλικίας, μεταφορά στο ΙΚΑ με μείωση παροχών κλπ.
Έχουν το θράσος να ζητούν την στήριξή μας στα παραπάνω για το καλό της χώρας και της «εθνικής μας» οικονομίας (σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω)! Φταίει η «καμένη γη» που άφησε η ΝΔ, το ότι καταναλώνουμε περισσότερο απ’ ότι δουλεύουμε, οι πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι κλπ.
Δεν μας λένε, ότι σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο εργαζόμαστε στην Ελλάδα περισσότερες ώρες, βγαίνουμε στην σύνταξη αργότερα, έχουμε τον ίδιο αριθμό δημοσίων υπαλλήλων ανά κάτοικο (μας περνάνε οι ανεπτυγμένες και έχουμε περισσότερους από τις πρώην ανατολικές), έχουμε την υψηλότερη ιδιωτική δαπάνη υγείας στον κόσμο, ανύπαρκτο δίχτυ κοινωνικής πρόνοιας (όποιος έχει γονιό ανήμπορο το καταλαβαίνει) και τις μικρότερες πραγματικές αποδοχές (πλην Πορτογαλίας). Θέλουν μετά από μια τριετία σκληρής λιτότητας και κατάργησης βασικών εργατικών δικαιωμάτων να εξοικονομήσουν 25 δις €. Για τις τράπεζες βρήκαν 28 δις € σε μια νύχτα. Είναι οι ίδιες τράπεζες που μέσω διάφορων μηχανισμών δανείζονται χρήμα (λογιστικό από την Ευρ.Κεντρ.Τράπ.) με 1% και μας το ξαναδανείζουν με 5%. Όπως το κακόμοιρο το ΙΚΑ, που επί της ουσίας δανειζόταν τα ίδια του τα χρήματα (που ήταν δεσμευμένα άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος) με δυσθεώρητα επιτόκια από ιδιωτικές τράπεζες (που αντλούσαν χρήματα από την Τράπεζα της Ελλάδος).
Την κρίση δεν θα την πληρώσουν όλοι. Η «πράσινη ανάπτυξη» με επιδοτήσεις σε ιδιώτες, το νέο φορολογικό σύστημα που θα διευρύνει την φορολογική βάση αλλά δεν θα αλλάξει την φιλοσοφία του (σήμερα 20% στο «κέρδος» οι μεγάλες επιχειρήσεις - 25% στον «τζίρο»=συνολικό εισόδημα εμείς), η σκανδαλιστική επιδότηση των μεγαλοκαρχαριών της υγείας από τα ασφαλιστικά ταμεία (ο ΟΓΑ πληρώνει το Διαβαλκανικό αλλά όχι τα νοσοκομεία), οι υπερτιμημένες εργολαβίες (μεγάλες όπως τα ΣΔΙΤ και «μικρές» όπως η καθαριότητα κλπ.) μένουν ως έχουν. Για την ιστορία αναφέρουμε την αθλιότητα, πως η κάθε καθαρίστρια ενός συνεργείου που αμοίβεται με 300-400 € μηνιαίως και 8-10 ένσημα, στοιχίζει στο δημόσιο νοσοκομείο κατά μέσο όρο 2.500 € το μήνα!!!

ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ - ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Το Δημόσιο χρέος, η «Εθνική» οικονομία είναι όροι που καθορίζονται «λογιστικά». Για τα μεγέθη τους δεν ευθυνόμαστε εμείς, ενώ λειτουργούν μόνιμα σαν ιδεολογήματα για να αφήσουν στο απυρόβλητο τα κέρδη της κοινωνικής μειοψηφίας που κυβερνά τα «έθνη». Όπως πέρυσι οι γιατροί έσπασαν την εφαρμογή του προϋπολογισμού της ΝΔ κερδίζοντας αυξήσεις 20%, όπως πριν από 9 χρόνια ανατρέψαμε το ασφαλιστικό Γιαννίτση, έτσι ας γίνει η 10 Φλεβάρη νέα αρχή (κόντρα και στο ΠΑΣΟΚ) για να διεκδικήσουμε την ζωή που αξίζουμε κόντρα σε σύμφωνα σταθερότητας των μεγαλοτραπεζιτών και των οργάνων τους.

*1.300 βασικός μισθός – Όχι στην λιτότητα και την ακρίβεια.
*Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού – Όχι στην ελαστική απασχόληση.
*Λεφτά για Δημόσια Δωρεάν Υγεία & Παιδεία – Όχι για εξοπλισμούς και αστυνομία.
*Να τα πάρουμε όλα πίσω από τους ιδιώτες – Όχι στους εργολάβους & τις ιδιωτικοποιήσεις.
*Ένταξη στα ΒΑΕ – Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία και τα Δικαιώματα των γυναικών.


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ - Γ.Ν.Θ. «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας