Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ανακοίνωση από Κίνηση Απελάστε Ρατσισμό Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχει απάντηση στην κρίση τους, χωρίς απάντηση στο ρατσισμό τους!
Έλληνες & μετανάστες εργαζόμενοι και νεολαίοι, ενάντια στην φτώχεια και την ανεργία.

Όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να βάζει όλο και πιο βαθιά το μαχαίρι της στα δικαιώματά μας. Αυτή η πολιτικά μετέωρη κυβέρνηση των σκανδάλων και των πυρκαγιών εισηγείται “νέα μέτρα” περικοπών σε μισθούς και συντάξεις: κόψιμο επιδομάτων ή και βασικού σε δημόσιο και ιδιωτικό, περιορισμό, αντί για επέκταση, των βαρέων και ανθυγιεινών, αύξηση ορίων ηλικίας στις γυναίκες, περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις και σαμποτάρισμα δημόσιων οργανισμών: νοσοκομεία, σχολεία-ΑΕΙ-ΤΕΙ, ΟΣΕ, ως και των υπηρεσιών ύδρευσης των πόλεων (ΕΥΑΘ)! Κι όλα αυτά με τη δικαιολογία μιας κρίσης που δεν προκαλέσαμε οι εργαζόμενοι, μα οι μεγάλες τους επιχειρήσεις, όπως οι τράπεζες!

Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να περάσουν τα “νέα μέτρα” χωρίς πολλές αντιδράσεις κι απεργίες, αλλά και να χαθεί από τα μάτια μας ο πραγματικός αντίπαλος, κυβέρνηση και ακροδεξιά με την ενεργό καθοδήγηση των μεγάλων ΜΜΕ προωθούν από τον Ιούλιο την αντιμεταναστευτική ατζέντα.

Για όλα τα προβλήματα, από την ανεργία ως την εγκληματικότητα και τις ασθένειες, κατηγορούν τους μετανάστες. Όλα τα στοιχεία από όλες τις πηγές (ΙΝΕ-ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΙΜΕΠΟ, ΜΚΟ, Εθν Στατ. Υπηρεσία, κ.α.) δηλώνουν ότι οι μετανάστες (πάνω από 20% των εργατών) είναι το πιο φτωχό κι εκμεταλλευμένο κομμάτι των εργαζόμενων, ότι η μη νομιμοποίησή τους εξυπηρετεί μόνο τα κυκλώματα δουλεμπόρων και διεφθαρμένων λιμενικών-αστυνομικών και φυσικά τους λαθρο-εργοδότες, ότι για όλα τα βασικά κοινωνικά προβλήματα φταίνε οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές κι όχι οι φτωχοί άνθρωποι.
Όμως, μέσα στο καλοκαίρι η ΝΔ πέρασε μια σειρά ακραίων ρατσιστικών μέτρων, όπως οι απελάσεις χωρίς δίκη κι η κατάργηση του τεκμηρίου αθωότητας, η αύξηση του ορίου φυλάκισης μεταναστών χωρίς χαρτιά στους 12 μήνες και οι συνεχείς αστυνομικές επιχειρήσεις-«σκούπα» με ξυλοδαρμούς και βασανιστήρια. Την ίδια ώρα που λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, “υπόσχονται” νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων, χιλιάδες απελάσεις (που στοιχίζουν 5-6.000 ευρώ η μία) και προσλήψεις-επανεξοπλισμό στις δυνάμεις καταστολής. Καθιστούν ίσως την Ελλάδα την εχθρικότερη χώρα για τους μετανάστες στην ΕΕ, χωρίς ουσιαστικά καμία δυνατότητα απόκτησης αδειών παραμονής για τους περισσότερους από αυτούς, ούτε καν για τους πολιτικούς πρόσφυγες, ούτε καν για τα παιδιά τους που γεννιούνται εδώ!
Το μόνο άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών ΝΔ-ΛΑΟΣ είναι μεγαλύτερη περιθωριοποίηση του 20% των εργαζομένων από αυτήν που ήδη έχουν πετύχει και άρα η εντατικότερη εκμετάλλευσή τους από τα αφεντικά, η πτώση μισθών και δικαιωμάτων για όλους τους εργαζόμενους!

Το αντιρατσιστικό κίνημα δίνει ήδη τις απαντήσεις του στις απελάσεις, τις συλλήψεις και τις φασιστικές κινητοποιήσεις, από τον Αγ. Παντελεήμονα Αθήνας, ως τη Σάμο και τη Λέσβο. Έλληνες και μετάναστες εργαζόμενοι και νεολαίοι, με τα εργατικά σωματεία και συλλογικότηητές μας, να μην αφήσουμε τα εργοδοτικά συμφέροντα και την κυβέρνησή τους να μας διασπάσουν. Οι επιθέσεις τους είναι εναντίον όλων μας: απαντάμε με τους κοινούς αγώνες μας για:

• Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών- Άσυλο στους πολιτικούς πρόσφυγες
• Όλοι οι μετανάστες στα ίδια συνδικάτα με τους έλληνες
• Λεφτά σε Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια-Εργασία, όχι στην αστυνομία
• Να πάψει η ανοχή στις φασιστικές σ
υμμορίες
Κίνηση «ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ»
ΑΘΗΝΑ Κλαζομενών 1-3, 10440, Τηλ: 210-3306286, 6974363037 FAX: 210-3303566
ΘΕΣ/ΝΙΚΗ Τηλ: 6973.487.997,6979.942.083, ΠΑΤΡΑ: 6973235894, ΚΡΗΤΗ: 6976332197, ΚΟΖΑΝΗ: 6972498660, ΛΙΒΑΔΕΙΑ: 6948364232, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας