Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Καταγγελία - διαμαρτυρία για τη σύλληψη οικογένειας Αφγανών

-->
12 Αυγούστου 2009


Ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση οικογένειας Αφγανών που επιχείρησαν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα να ταξιδέψουν στην Γερμανία από το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία». Ο πατέρας κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ραιδεστού , ενώ δυο ανήλικες Αφγανές, η οκτάχρονη Narges και η μόλις δύο ετών Farzona, κρατούνται μαζί με τη μητέρα τους στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη εδώ και 10 ημέρες.
Η οικογένεια προορίζεται για απέλαση στο Αφγανιστάν ενώ η τακτική δικάσιμος έχει οριστεί για τις 18 Δεκέμβρη του 2010. Ο αρμόδιος αξιωματικός της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης πήρε την απαράδεκτη απόφαση να συνεχιστεί η κράτηση της μάνας και των δύο μικρών παιδιών μέχρι την απέλασή τους. Ανεξάρτητα αν αποφυλακιστούν μετά τη διαδικασία αντιρρήσεων στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, η ρατσιστική πολιτική της ΝΔ δημιουργεί καθημερινά ανθρώπινες τραγωδίες.
Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες από χώρες όπως το Ιράκ, το Αφγανιστάν, την Αλβανία συνελήφθησαν στο νομό Θεσσαλονίκης μέσα στον Ιούλιο. Το μοναδικό τους έγκλημα, η «παράνομη είσοδος» στη χώρα. Η κυβέρνηση της ΝΔ με την πολιτική της εγκλωβίζει στην Ελλάδα δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που επιθυμούν να φύγουν, αρνούμενη την έξοδό τους προς τις χώρες της Ε.Ε., την ίδια στιγμή που ισχυρίζεται ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει άλλους «λαθρομετανάστες»! Ταυτόχρονα αρνείται την νομιμοποίηση σε εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά καθιστώντας τους όμηρους του κάθε εργοδότη.

Οι συλλήψεις, οι φυλακές και οι απελάσεις δε θα σταματήσουν κανένα απελπισμένο άνθρωπο από την αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης στην Ευρώπη ενώ θα πολλαπλασιάσουν τις δολοφονίες στα σύνορα.

Απαιτούμε:

1. Άμεση απελευθέρωση της οικογένειας των Αφγανών.
2. Να σταματήσουν τώρα οι σκούπες και οι απελάσεις.
3. Νομιμοποίηση των μεταναστών χωρίς χαρτιά. Άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες λόγω πολέμου και στα θύματα πολιτικών διώξεων.
4. Να ανοίξουν τα Δυτικά σύνορα για όσους μετανάστες και πρόσφυγες επιθυμούν να φύγουν προς άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.
5. Να καταγγελθούν από την Ελλάδα η συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, η Ευρωπαϊκή Οδηγία επιστροφής προσώπων και το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου που μετατρέπουν τη χώρα σε φυλακή του Ευρωπαϊκού Νότου.
6. Μέτρα κοινωνικής πολιτικής για ντόπιους, πρόσφυγες και μετανάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας