Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΡ.ΕΝ. Νοσοκομείων για ΔΕΘ

-->
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ώρα 6 μμ - ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Mετά από χρόνια γελοίων «αυξήσεων» κάτω από τον πραγματικό πληθωρισμό, φέτος είχαμε πάγωμα των μισθών, ενώ για το 2010 απειλούν ακόμα και με μείωση!!! Το πραγματικό εισόδημα θα είναι ακόμα μικρότερο λόγω των φορολογικών (εισπρακτικών) «μεταρρυθμίσεων» που φορτώνουν με έμμεσους κλπ. φόρους τους μισθωτούς.
Η εντατικοποίηση λόγω της έλλειψης προσωπικού (30.000 κενές θέσεις) είναι πλέον αβάστακτη. Οι υποσχέσεις εδώ και χρόνια για χιλιάδες προσλήψεις ξεπέρασαν τα όρια της κοροϊδίας και μόνο οργή, πλέον, προκαλούν. Αν, παρ’ελπίδα, επαληθευτεί το ενδεχόμενο της πανδημίας γρίπης, το νοσηλευτικό κλπ. προσωπικό, μαζί και το ΕΣΥ, θα «γονατίσει» εντελώς.
Οι ελαστικές σχέσεις εργασίας επεκτείνονται. Περισσότερα ιδιωτικά συνεργεία (με φασιστική συμπεριφορά και τριτοκοσμική εκμετάλλευση), stage, επικουρικοί και επιπλέον σχεδιάζουν για τους νέους μόνιμους (;) υπαλλήλους διαφορετικό μισθολόγιο-ασφάλιση.
Τα Ταμεία μας, αδυνατούν να πληρώσουν παροχές, αφού επένδυσαν τα χρήματά μας, «σεμνά και ταπεινά» στις τσέπες των επιτήδειων και των τραπεζιτών ή τα μοίρασαν ανέξοδα: Οι δικαστές «μας» πήραν 1 δισ € από το ΤΠΔΥ (150-300 χιλ. ο καθένας) για «αναδρομικά».
Αντίθετα, παρά τις δεκάδες δικαστικές αποφάσεις για την άμεση και αναδρομική καταβολή επιδομάτων (π.χ. των 176 €), η κυβέρνηση μαγειρεύει τρόπους για να αποφύγει την καταβολή τους.
Τα Βαρέα και Ανθυγιεινά κατάντησαν πικρό ανέκδοτο, ενώ έχει δρομολογηθεί η εξίσωση (προς τα πάνω) των ορίων ηλικίας για τις γυναίκες. Αυτοί (πολιτικοί ή πραγματικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών-μαυραγοριτών), που δεν δούλεψαν ποτέ στην ζωή τους και «τα βρίσκουν» όλα έτοιμα, κατηγορούν εμάς σαν «προνομιούχους» και τεμπέληδες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι απλόχερη μόνο στα πραγματικά αφεντικά της. Έδωσε 28 δις € στις τράπεζες, ενώ στο «Ταμείο Φτώχειας» (για το οποίο θα παινεύονται ξανά στην φετινή έκθεση) το 1/300. Μοιράζει δις στα διάφορα πιράνχας της αγοράς και του πολέμου (εξοπλιστικά προγράμματα), ενώ στην υγεία αναθέτει σε ιδιώτες την πρόνοια, την ψυχική υγεία, την απεξάρτηση.
Όσο δεν αντιδρούμε, περιμένοντας τις εκλογές για να αλλάξουν τα πράγματα, αυτά θα χειροτερεύουν (πολύ περισσότερο που το ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιείται σε καμιά βασική επιλογή από την Ν.Δ., παρά μόνο στους χειρισμούς). Μόνο αν αγωνιστούμε αποφασιστικά και με ενότητα μπορούμε να υπερασπίσουμε / κατακτήσουμε αξιοπρεπή Ζωή - Δημόσια Υγεία – Πρόνοια - Παιδεία. Το οφείλουμε και στα παιδιά μας.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Σας καλούμε 5 Σεπτέμβρη στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ που οργανώνει κάθε χρόνο η Αριστερά και τα Συνδικάτα της χώρας ενάντια στις πολιτικές της φτώχειας. Να στείλουμε αγωνιστικό μήνυμα για:
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΔΗΜ. ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ-ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
  • ΒΑΡΕΑ-ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΑΡιστερή ΕΝότητα

ΑΧΕΠΑ - ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας