Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μη δολοφονείτε τους μετανάστες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/3/2011,
της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"

Μη δολοφονείτε τους μετανάστες

Οι 3 Μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κρύα νερά της Σούδας και οι 11 συμπατριώτες τοτς που αγνοούνται μετά τη βουτιά θανάτου 50 μεταναστών που έφτασαν από την κόλαση της Λιβύης στην Κρήτη, αποτελούν τραγικά αποτελέσματα της απανθρωπιάς της Ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατάφεραν να ξεφύγουν από το λουτρό αίματος του Καντάφι, αλλά δεν άντεχαν την προοπτική των Ελληνικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και της απέλασης πίσω στο Μπαγκλαντές. Είναι θύματα της ίδιας κυβέρνησης που οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα δεκάδες χιλιάδες άλλους μετανάστες που ζουν για χρόνια στην ελλάδα αλλά τους αρνείται άδεια παραμονής με βάση την εργασία και τους χαρακτηρίζει απελάσιμους. Της ίδιας πολιτικής που έσπρωξε τους 300 μετανάστες εργάτες σε απεργία πείνας διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, και εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως "υποκινούμενους εκβιαστές" των άσπιλων υπουργών κ.κ. Πάγκαλου και Ραγκούση!

Ως εδώ με το ρατσισμό και την απανθρωπιά της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ζητάμε νόμιμη παραμονή στη χώρα για τους μετανάστες που μεταφέρονται εδώ από την κόλαση της Λιβύης, ή ταξιδιωτικά έγγραφα για άλλο προορισμό αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Νομιμοποίηση για κάθε μετανάστη που ζει στην ελλάδα και βγάζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Λεφτά για τους ανέργους, την υγεία και την παιδεία, όχι για φράχτες, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Άδεια παραμονής με πλήρη δικαιώματα στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας