Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οι 300 νίκησαν, ο αγώνας συνεχίζεται - όλοι στις κινητοποιήσεις της 19 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14-3-2011, Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"


ΟΙ 300 ΝΙΚΗΣΑΝ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΗ


Σήμερα το απόγευμα οι μετανάστες απεργοί πείνας αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά από την Υπατία, έχοντας πετύχει μια σημαντική νίκη.


Διαψεύδοντας όσους πίστευαν πως παλεύουν μόνο για τον εαυτό τους, οι 300 μαζί με τους συναγωνιστές τους, πέτυχαν τον περιορισμό των ενσήμων που απαιτούνται για βιβλιάριο Υγείας από 80 σε 50 το χρόνο: μια σοβαρή κατάκτηση που αφορά κάθε έλληνα εργαζόμενο και άνεργο τις μέρες της κρίσης.


Η ένταξη των 300 σε καθεστώς «ανοχής» με ανανεούμενα εξάμηνα, δυνατότητα ταξιδιού και επιστροφής στις χώρες τους, καθώς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αποτελεί δικαίωση μεγάλου μέρους των αιτημάτων τους. Απέναντι σε όσους τους είπαν «λαθρομετανάστες» της Νομικής, «καταληψίες» και «βόμβα λοιμώξεων» της Υπατίας, ή – στην καλύτερη των περιπτώσεων - «υποκινούμενους» και «άβουλους» αναξιοπαθούντες.


Ο ανυποχώρητος αγώνας των 300, μαζί με την αναντικατάστατη ενίσχυση του συγκλονιστικού κύματος συμπαράστασης που αναπτύχθηκε, έφερε δημόσιες δεσμεύσεις από πλειάδα υπουργών της κυβέρνησης για μείωση των ενσήμων ανανέωσης των αδειών παραμονής των μεταναστών από 200 σε 120 ετησίως, επαναφορά στη νομιμότητα όσων έχασαν την άδεια παραμονής τους τα τελευταία χρόνια και 8/ετία ως κατώφλι νομιμοποίησης μεταναστών χωρίς χαρτιά.


Η καλύτερη διασφάλιση της υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης είναι η συνέχεια του αντιρατσιστικού κινήματος και η συστράτευση των συνδικάτων, όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην ίδια κυβέρνηση και στάθηκαν δίπλα στους 300. Από τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέχρι τους κατοίκους της Κερατέας και από τους έλληνες φοιτητές στο Παρίσι μέχρι τους πανεπιστημιακούς και τους δικηγόρους. Όλων εκείνων των κοινωνικών φορέων που στήριξαν τους 300 και έφεραν την κυβέρνηση και τους συμμάχους της στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: με ανοιχτές ενδοκυβερνητικές διενέξεις σε επίπεδο υπουργών, παραιτήσεις αντιδημάρχων στον Δήμο Αθήνας, αντικρουόμενες ερμηνείες της συμφωνίας με τους μετανάστες μεταξύ κορυφαίων στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων μέχρι και σήμερα.


Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε κάθε κοινωνικό φορέα να δώσει συνέχεια στον αγώνα των 300. Να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 19ης Μάρτη, ενόψει της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού. Στην Αθήνα οι συν-διοργανωτές καλούμε σε Συλλαλητήριο το Σάββατο 19/3 στις 2.30 μ.μ. στην πλατεία Κοτζιά και σε πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τη Βουλή. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν αυτό το Σάββατο επίσης στη Θεσσαλονίκη (2 μ.μ. στην Καμάρα) και σε μια σειρά από πόλεις της χώρας. Διεκδικούμε νομιμοποίηση στους μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες και διάλυση των φασιστικών συμμοριών. Έλληνες και μετανάστες αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στη φτώχεια την ανεργία και το ρατσισμό. Απέναντι στα μέτρα βαρβαρότητας της κυβέρνησης του μνημονίου που μας χτυπάνε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας