Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη - Ανοιχτή Πόλη για τους απεργούς πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!
ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ!

Η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη» δηλώνει την αλληλεγγύη της στους μετανάστες απεργούς πείνας και συμπαραστέκεται στον αγώνα ζωής που δίνουν για ίσα δικαιώματα με τους Έλληνες πολίτες.

Ο «πολύχρωμος» διαχρονικά χαρακτήρας της πόλης επιβάλλει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης να αγκαλιάσει τους απεργούς πείνας και να τους παράσχει πολιτική, ιατρική και νομική υποστήριξη.

Ζητάμε επίσης ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να πάρει άμεσα θέση για το ανθρωπιστικό αυτό θέμα και να προσφέρει κάθε δυνατή φροντίδα στους απεργούς πείνας, απέναντι στα ξενοφοβικά-εθνικιστικά παραληρήματα των οπαδών της «εθνικής καθαρότητας». Δεν μπορεί να υπάρξει «ανοιχτή πόλη», όταν δεν υπερασπίζεται τους ανθρώπους της. Στο πρόσωπο των «ξενόφερτων» απεργών πείνας οι μετανάστες/τριες της πόλης δίνουν και το δικό τους αγώνα για την ισότιμη ένταξή τους στη ζωή τας. Αποτελούν ταυτόχρονα, ένα παράδειγμα αντίστασης, αλληλεγγύης και κοινωνικής ανυπακοής σε συνθήκες οικονομικής και εργασιακής βαρβαρότητας.

• Αντιπροσωπεία της «Θεσσαλονίκη-ανοιχτή πόλη», με επικεφαλής το δημοτικό σύμβουλο Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, επισκέφτηκε χτες τους απεργούς πείνας στο ΕΚΘ και εξέφρασε την υποστήριξή της στον αγώνα τους.

Θεσσαλονίκη 27-1-2011

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας