Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα πρωτοβουλίας αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας προς συλλογικότητες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ

Στις 25/1 300 μετανάστες, που ζουν και εργάζονται στην ελλάδα, ξεκινούν απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών στην ελλάδα και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Η κινητοποίηση αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη περίοδο κατά την οποία κοινωνικές κατακτήσεις κατεδαφίζονται και οι απολύσεις, η ανεργία, οι μειώσεις μισθών αποτελούν καθημερινότητα. Σε αυτήν ακριβώς την κατάσταση, οι μετανάστες παρουσιάζονται ως αποδιοπομπαίος τράγος της κρίσης. Πογκρόμ εναντίον μεταναστών στις πόλεις, μαζικές απελάσεις, πλωτά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το τείχος στον Έβρο -αυτά που παλιότερα εξέφραζαν φασιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις- αποτελούν πλέον πολιτική του ιδιου του κράτους και προβάλλονται από τα ΜΜΕ καθημερινά. Όσα από αυτά δεν είναι ήδη πραγματικότητα, φαίνονται πια πολύ κοντινά.

Παράλληλα, η κατάσταση παρανομίας και ο επακόλουθος φόβος μέσα στον οποίο ζούνε οι πιο πολλοί μετανάστες συμφέρει τα αφεντικά, γιατί αποτελούν μια πηγή φτηνής, μαύρης και χωρίς δικαιώματα εργασίας: Η παρανομία και η ανασφάλεια τους αποδυναμώνει και μετατρέπει τα δικαιώματα σε προνόμια όλο και πιο λίγων – έτσι έχει στρωθεί ο δρόμος και για την υποτίμηση κσι της εργασίας και των δικαιωμάτων και των ντόπιων. Αυτός ο αγώνας των ίδιων των μεταναστών για ίσα δικαιώματα αποκτά λοιπόν ακόμη μεγαλύτερη σημασία σήμερα που έχει γίνει πλέον φανερό ότι όταν μια κοινωνία επιτρέπει την κατάφωρη εκμετάλλευση των από κάτω, τότε σε αυτήν τη θέση θα φτάσουμε κάποια στιγμή όλοι.. Είναι χρέος όλων των εργαζομένων, των ανέργων και όλων των ευαίσθητων ανθρώπων η αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους μετανάστες, η στήριξη της οργανωμένης αντίστασης εκείνων που βιώνουν στο πετσί τους τις σκληρότερες συνθήκες εκμετάλλευσης. Μόνο όταν οι ίδιοι οι μετανάστες αποκτούν φωνή μπορεί να υπάρξει ελπίδα αυτή η κατάσταση να αλλάξει.

Στη Θεσσαλονίκη θα φιλοξένηθούν 50 απεργοί πείνας, οι οποίοι θα εγκατασταθούν στον 7ο όροφο του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης. Ο χώρος είναι ανοιχτός και η στήριξη αυτού του αγώνα, σε ηθικό, πρακτικό, οικονομικό, σε κάθε επίπεδο, από σωματεία, συλλόγους και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης είναι αναγκαία, ώστε ο αγώνας αυτός να ανοίξει σε όλη την κοινωνία της πόλης και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να νικήσει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ:

• ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 24/1 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

• ΣΕ ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ


ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας