Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΚ/ΚΩΝ «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» -
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με έγγραφα του Προϊσταμένου Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νικης κ. Ταπανίδη και του ΥΠΕΠΘ, τα οποία της κοινοποιήθηκαν από το 3ο Γραφείο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νικης, η σ. Σοφία Βασιλειάδου, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού, παραπέμπεται αύριο Πέμπτη στο οικείο ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να καθαιρεθεί από τη θέση της.

Το «αμάρτημά» της είναι ότι χρησιμοποίησε το αναφαίρετο, συνταγματικό της δικαίωμα να συμμετέχει ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Περιφέρεια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές!
Η «αγρυπνούσα» όμως προϊσταμένη αρχή της ανακάλυψε δύο μήνες μετά ότι δεν δικαιούται πλέον να κατέχει τη θέση της διευθύντριας, αν και ο Νόμος 3231/2004 ΦΕΚ 45/Α/11-2-04 (άρθρο 12 ) αναφέρει ρητά ότι ο Δημόσιος υπάλληλος που παραιτείται για να ανακηρυχθεί υποψήφιος σε εκλογές, αν δεν εκλεγεί, μπορεί με αίτησή του να επανέλθει στη θέση από την οποία είχε παραιτηθεί.
Όσο για τις γνωμοδοτήσεις που επικαλείται η Διοίκηση για να νομιμοποιήσει την έωλη εισήγησή της προς το ΠΥΣΔΕ, αφορούν, για όσους γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση, θέσεις Προϊσταμένου Διεύθυνσης και αιρετού του ΑΠΥΣΔΕ, με τους οποίους αυθαίρετα εξισώνεται η σ. Σοφία Βασιλειάδου. Στην ουσία πρόκειται για καθαίρεσή της από τη θέση του Διευθυντή, για τιμωρία Δημοσίου Υπαλλήλου που διεκδίκησε την ψήφο των πολιτών, κι ας μην προσπαθούν να κρυφτούν πίσω από άψυχα έγγραφα όσοι μεθόδευσαν την, επί της ουσίας, πολιτική της δίωξη.
Πέρα όμως από τις ευθύνες τις Διοίκησης προκύπτουν σοβαρά ερωτήματα για την έως τώρα στάση των δύο αιρετών στο ΠΥΣΔΕ Αν. Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να ενημερώσουν τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για μια ενέργεια διοικητικού προϊσταμένου που φαλκιδεύει τα πολιτικά δικαιώματα ενός μέλους του κλάδου με πολυετή προσφορά στη Δημόσια Εκπαίδευση.
Εξακολουθούν να ισχύουν γι’ αυτούς οι αποφάσεις των συνεδρίων της ΑΔΕΔΥ, της ΕΔΟΘ, και της ΟΛΜΕ, ακόμα και αυτές των παρατάξεών τους, ήδη από την κατάρρευση της δικτατορίας, για την «απόδοση πλήρων πολιτικών δικαιωμάτων σε όλους τους Δημοσίους Υπαλλήλους», ή μήπως πρέπει να φρεσκάρουν τη μνήμη τους, διαβάζοντας τις ιστοσελίδες των κομμάτων τους;
Ας μας απαντήσουν ευθέως, κι ας αφήσουν τις νομικίστικες υπεκφυγές: Παραβιάζονται ή όχι τα συνταγματικά δικαιώματα της συναδέλφου; Πρόκειται ή όχι για πολιτική δίωξη και δυσμενή διάκριση εις βάρος της; Από πότε εξισώνεται η θέση του Διευθυντή σχολείου με τη θέση Προϊσταμένου Διεύθυνσης;
Γιατί ο κ. Προϊστάμενος επιδεικνύει οψίμως τόσον υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στη σ. Βασιλειάδου, η οποία, σημειωτέον, χρημάτισε και Σχολική Σύμβουλος; Μήπως γιατί η σ. Βασιλειάδου «δεν συμμορφώνεται προς τας υποδείξεις»; Μήπως είναι ακατάλληλη για Διευθύντρια, επειδή δεν λειτούργησε ως αστυνόμος κατά τη διάρκεια των μαθητικών καταλήψεων, αλλά ως υπεύθυνη παιδαγωγός; Μήπως γιατί αρνήθηκε να εγκρίνει ανύπαρκτα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών του σχολείου από τουριστικό πρακτορείο, προστατεύοντας έτσι το δημόσιο χρήμα;
Η δίωξη της σ. Βασιλειάδου, πέρα από την προσωπική της διάσταση, αφορά όλους τους Δημόσιους Υπάλληλους και η υπεράσπισή της αποτελεί ζήτημα αρχής για το συνδικαλιστικό κίνημα.
Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ-Θ, της ΟΛΜΕ, της ΕΔΟΘ, της ΑΔΕΔΥ, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να σταθούν στο πλευρό της συν. Βασιλειάδου και να απαιτήσουν να σταματήσει κάθε διαδικασία για την καθαίρεσή της από Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού.
Θεσσαλονίκη 1-12-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας