Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Κοινή Δήλωση του συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Συκεών Θεσ/νίκης και της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για την άδικη και αήθη επίθεση που υπέστη η σχολική μας κοινότητα από μερίδα ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη ανάμεσα σε μαθητές του σχολείου μας, στο οποίο ενεπλάκησαν και εξωσχολικά στοιχεία. Παραμορφώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά, κατά παράβαση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με αποτέλεσμα να του δοθεί διάσταση που δεν είχε. Εμφανίστηκε ο σύλλογος των Διδασκόντων ως ένας ανάλγητος τιμωρητικός μηχανισμός για μια πειθαρχική ποινή που επέβαλε για λόγους καθαρά παιδαγωγικούς. Η ποινή δεν επιβλήθηκε για μια από τις συχνές εφηβικές εκδηλώσεις (“τα ωραία μάτια μιας μαθήτριας”) που καθημερινά ζούμε στα σχολεία μας, αλλά για να αποτρέψουμε εκδηλώσεις βίας στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Δυστυχώς, δεν υπήρξε η ανάλογη κατανόηση του γεγονότος από την πλευρά των γονέων μιας μόνο μαθήτριας και όσων στοιχήθηκαν μονόπλευρα πίσω από την άποψή της, χωρίς καν να μπουν στον κόπο, ως όφειλαν, να ζητήσουν τη γνώμη της Διεύθυνσης και των καθηγητών του Σχολείου.
Στο βωμό της τηλεθέασης θυσιάστηκε η αλήθεια και προσβλήθηκε βάναυσα η προσωπικότητά μας ως εκπαιδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων και τέθηκε υπό αμφισβήτηση το έργο μας και η ευαισθησία μας απέναντι στους μαθητές μας. Γι αυτή την προσβλητική στάση απέναντί μας και τη συκοφαντική επίθεση κατά της υποδιευθύντριας του Σχολείου μας, ζητούμε την παρέμβαση του ΕΡΣ, της ΟΛΜΕ και του Υπουργείου Παιδείας για τη δημόσια αποκατάστασή μας.
Δηλώνουμε ότι ο κλάδος μας θα αντιμετωπίσει αποφασιστικά κάθε απόπειρα ενοχοποίησης των εκπαιδευτικών για τα προβλήματα της εκπαίδευσης και της κοινωνίας, για τη λύση των οποίων έχει δώσει πολύχρονους αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας