Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Σήμα κινδύνου για τη σχολική στέγη

Την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος σχολικής στέγης τόνισε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Τριαντάφυλλος Τρανός

Στο... κόκκινο βρίσκεται το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να στείλουν εκπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ, οι οποίοι παρέδωσαν χτες στη διοίκηση του νομαρχιακού συμβουλίου μία «μακέτα», που αναπαριστά σχολικό κτίριο πάνω σε κόκκινη βάση.

Στο πλαίσιο εκστρατείας ευαισθητοποίησης των φορέων της πόλης για το πρόβλημα της σχολικής στέγης, εκπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης παρενέβησαν στη χτεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου. Εκτός ημερήσιας διάταξης ο πρόεδρος της τοπικής ένωσης των καθηγητών, Τριαντάφυλλος Τρανός, μίλησε για τις ανάγκες για νέες σχολικές αίθουσες σε περιοχές, όπως η Πολίχνη, οι Συκιές και η Νεάπολη. «Πρέπει να υπάρξει σωστή κατανομή των προτεραιοτήτων και διεκδίκηση κονδυλίων», επισήμανε ο κ. Τρανός, ο οποίος αναφέρθηκε στο 2ο Λύκειο Πολίχνης, όπου οι μαθητές της α' τάξης στριμώχνονται σε κοντέινερ. Υπενθυμίζεται ότι ο δήμος Πολίχνης κατέχει τα... σκήπτρα στη διπλοβάρδια με ποσοστό που υπερβαίνει το 40%. «Στις Συκιές γκρεμίστηκε ένα 12θέσιο προκάτ σχολείο και στη θέση του κατασκευάστηκε ένα σχολείο με λιγότερες αίθουσες, όπου χρησιμοποιούνται ακόμη και υπόγειοι χώροι για να φιλοξενήσουν παιδιά με ειδικές ανάγκες», τόνισε ο κ. Τρανός.

Οι καθηγητές παρέδωσαν στη διοίκηση του νομαρχιακού συμβουλίου και μία «μακέτα», που αναπαριστά ένα σχολικό κτίριο πάνω σε κόκκινη βάση. Η επιλογή του χρώματος συνδέεται με την υπερεπείγουσα ανάγκη επίλυσης του προβλήματος. Αναφερόμενος στο ζήτημα, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, τόνισε ότι στη δυτική Θεσσαλονίκη, στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, η διπλοβάρδια μηδενίστηκε, ενώ στο παρελθόν ξεπερνούσε το 47%. «Υπάρχουν προβλήματα και διεκδικούμε χρήματα για να τα λύσουμε. Ακόμη και μέσα στην προεκλογική περίοδο πήραμε άλλα πέντε εκατ. ευρώ. Ομως, δεν έχω... μαγικό ραβδάκι», υποστήριξε ο νομάρχης. Ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος για θέματα Παιδείας, Ευθύμης Φωτόπουλος, παραδέχτηκε ότι στην Πολίχνη υφίσταται πρόβλημα σημειώνοντας ότι δρομολογείται η επίλυσή του. Σε άλλες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει βελτιωθεί σημαντικά η εικόνα.

Αγγελιοφόρος 25/9/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας