Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

ΣΥΡΙΖΑ για τις περικοπές ΙΚΑ σε ΑμεΑ

Δελτίο τύπου 23/6/2011

Καταδικάζουμε την κοινωνική αναλγησία που επιδεικνύει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα Άτομα με Αναπηρία. Μετά την παύση πληρωμών και παροχών, την περικοπή αδειών και επιδομάτων, τις μειώσεις συντάξεων, τις περικοπές υγειονομικών υλικών, θεραπειών και φαρμάκων, εξόδων μετακίνησης, το ηλικιακό πλαφόν για τις φυσιοθεραπείες, ήρθαν και οι περικοπές από το ΙΚΑ στα τεχνικά βοηθήματα για τους ανάπηρους. Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αυθαίρετα, χωρίς καμία εμπεριστατωμένη μελέτη, χωρίς να προχωρήσει σε αυστηρούς ελέγχους των καταστημάτων πώλησης των ορθοπεδικών ειδών και να πατάξει ουσιαστικά φαινόμενα κερδοσκοπίας και αισχροκέρδειας, προχώρησε σε δραματικές περικοπές για είδη άκρως απαραίτητα για την αυτονομία και την αύξηση της λειτουργικότητας των ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Ακολουθώντας τις κατεδαφιστικές πολιτικές της τρόικα και της κυβέρνησης μετακυλύει στα Άτομα ΜΕ Αναπηρία τη διαφορά στις τιμές και καταδικάζει ακόμη και σε πλήρη ακινησία τα άτομα με παραπληγίες, τετραπληγίες, ημιπληγίες και ακρωτηριασμούς.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συμπαραστεκόμενος στον δίκαιο αγώνα των Ατόμων με Αναπηρία έχει ήδη καταθέσει ερώτηση προς τους υπουργούς Εργασίας και Υγείας και καλεί την κοινωνία να αντιδράσει στην επιχειρούμενη εμπορευματοποίηση του δημόσιου αγαθού της Υγείας.
Καλούμε την κυβέρνηση και τη Διοίκηση του ΙΚΑ να αποσύρουν άμεσα την επίμαχη εγκύκλιο και να προχωρήσουν σε εντατικούς ελέγχους της αγοράς ορθοπεδικών ειδών, με στόχο αφενός να μην προστεθεί επιπλέον κόστος στην ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση των ΑμεΑ με, και αφετέρου την εξοικονόμηση εσόδων για το δημόσιο.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας