Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ καταγγέλλει το Υπουργείο Υγείας για τις επιπλέον περικοπές που επιχειρεί να επιβάλλει στα εισοδήματα των εργαζομένων το νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Μετά την υπαγωγή τους στις περικοπές του μισθού τους, που αφορούσαν και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ, εντελώς αιφνιδιαστικά καταθέτει στη βουλή νομοσχέδιο στο οποίο προβλέπονται για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου επιπλέον περικοπές όπως ισχύουν και για τις ΔΕΚΟ.

Θεωρούμε απαράδεκτη και ανήθικη την τακτική που ακολουθεί το Υπουργείο στοχοποιώντας συγκεκριμένους εργαζόμενους που στην περίπτωση του νοσοκομείου Παπαγεωργίου προσλαμβάνονται μέσω Α.Σ.Ε.Π και οι αποδοχές τους είναι ίδιες με αυτές των συναδέλφων τους στα υπόλοιπα δημόσια νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. Οι παραπάνω μεθοδεύσεις εντάσσονται στη γενικότερη επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο αγαθό της υγείας και υπονομεύουν την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων και την ασφαλή νοσηλεία στους πολίτες.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων στον χώρο της υγείας για ένα πραγματικά δημόσιο σύστημα υγείας, το οποίο να προσφέρει δωρεάν και ασφαλείς ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας