Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση Κίνησης "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" για τη φασιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα

24-1-2010

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ομάδα 50 περίπου οπλισμένων φασιστών επιτέθηκαν χτες το μεσημέρι, στις 11.45 στο Μετρό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους σε αντιρατσιστική συγκέντρωση φορέων της περιοχής.
συγκέντρωση είχε καλεστεί για διαμαρτυρία σε εισβολή 30 φασιστών της ίδιας φασιστο-ομάδας πριν από 2 εβδομάδες σε εκδήλωση της Κίνησης «Απελάστε το Ρατσισμό» στον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Αμπελοκήπων. Εχτές Σάββατο 23/1, με ρόπαλα και κράνη, εκσφενδονίζοντας πέτρες, μπουκάλια και σιδερένια κομμάτια από κάδους σκουπιδιών, οι αυτοαποκαλούμενοι «αυτόνομοι» φασίστες (είχαν πανό και τρικάκια με την υπογραφή τους για να μάθουν όλοι ποιος έκανε την …παλικαριά) επιχείρησαν να διαλύσουν τη συγκέντρωση αλλά δεν τα κατάφεραν. Οι περίπου 100 - 150 - μέχρι εκείνη την ώρα - συγκεντρωμένοι κάτοικοι των Αμπελοκήπων, μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, συνδικάτων και συλλόγων της περιοχής, επί 20 λεπτά υπερασπιστήκαμε τη συγκέντρωσή μας απέναντι στα ρόπαλα των φασιστών, χωρίς καμία καταρχήν παρέμβαση των θεατών-αστυνομικών που βρίσκονταν στο χώρο από το πρωί «για την προστασία μας».

Στη συνέχεια άνδρες των ΜΑΤ μπήκαν ανάμεσα στους επιτιθέμενους και τους συγκεντρωμένους, ενώ αρκετά αργότερα αποφάσισαν να απωθήσουν και τελικά να συλλάβουν στα γύρω στενά 44 φασιστοειδή. Η συγκέντρωση συνεχίστηκε κανονικά με ομιλίες φορέων, και κατά τις 1.30 μ.μ. σχηματίστηκε πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών, που μέσω των οδών Πανόρμου και Αλεξάνδρας κατέληξε στη ΓΑΔΑ. Εκεί, δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες έκαναν μέχρι χθες το βράδυ αναγνωρίσεις των συλληφθέντων φασιστών και έδιναν καταθέσεις. Σήμερα οδηγούνται στον Εισαγγελέα οι 44 φασίστες, όπου θα αποφασιστούν οι παραπομπές και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Καταγγέλουμε την αρχική ανοχή και αδράνεια των αστυνομικών στην επίθεση που γινόταν μπροστά στα μάτια τους την ώρα που οι φασίστες άνοιγαν κεφάλια. Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των συλληφθέντων φασιστών – δολοφόνων, το κλείσιμο της ιστοσελίδας τους www.ediktyo.gr, και τη διάλυση της συμμορίας. Απαιτούμε επίσης από την Κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα απέναντι στη φασιστική δραστηριότητα διάφορων συμμοριών, αντί να παρατηρεί και να παρεμβαίνει – όποτε το κάνει και αυτό – απλώς και μόνο εκ των υστέρων..

Επισημαίνουμε ότι το ΛΑΟΣ υιοθέτησε και ανήρτησε στις ιστοσελίδες της νεολαίας του ( ΝΕ.Ο.Σ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ, ΑΡΤΑΣ, κ.λ.π..) βίντεο με την εισβολή των ίδιων «ΑΥΤΟΝΟΜΩΝ» φασιστών, που έγινε πριν από 15 μέρες σε εκδήλωσή μας. Αποδεικνύοντας πόσο ανησυχητικά μειώνονται οι αποστάσεις μεταξύ των φασιστικών συμμοριών και της Κοινοβουλευτικής έκφρασης του ακροδεξιού «χώρου».

Καλούμε τα συνδικάτα, τους τοπικούς φορείς, τις οργανώσεις δικαιωμάτων, τις κοινότητες μεταναστών, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν ανέχεται τη φασιστική βία, να καταδικάσει τους δολοφόνους, και να ενώσει τη φωνή του μαζί μας σε ένα ευρύτατο δημοκρατικό – αντιφασιστικό μέτωπο, πριν να είναι πολύ αργά. Είναι εξίσου σημαντικό να ξεσκεπαστεί και να καταγγελθεί από κάθε προοδευτική κοινωνική και πολιτική συλλογικότητα, η ακροδεξιά ρατσιστική εκστρατεία του ΛΑΟΣ και διάφορων ακροδεξιών κύκλων που αποθρασύνει τη δράση των φασιστοσυμμοριών.
Επιχειρώντας μάλιστα τη σπίλωση κάθε φωνής που στέκεται αλληλέγγυα στους μετανάστες και διεκδικεί δικαιώματα μαζί τους, ως «κρατικοδίαιτες ΜΚΟ», «επαγγελματίες αντιρατσιστές», «πράκτορες του ΣΟΡΟΣ» της «Παγκοσμιοποίησης» κ.λ.π., κ.λ.π..

Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη να αγωνιζόμαστε στο πλευρό των μεταναστών και των προσφύγων, απέναντι στο ρατσισμό και τις φασιστικές συμμορίες, κόντρα στη ρατσιστική υστερία του ΛΑΟΣ. Και όπως έγινε και χτες στους Αμπελοκήπους,

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας