Συμμετείχαν το μουσικό και το καλλιτεχνικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, καθώς και τα μουσικά σχολεία της Πιερίας, Βόλου, Βέροιας, Ξάνθης, Καβάλας, Κομοτηνής, Τρικάλων και Ιωαννίνων. Την κινητοποίηση κάλυψαν και οι 5 ΕΛΜΕ του νομού Θεσσσαλονίκης.
Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούσαν:
1. Άμεση επίλυση της κάλυψης των κενών θέσεων των μαθημάτων.
2. Μόνιμη επίλυση της μεταφοράς των μαθητών με τροποποίηση της Κ.Υ.Α.
3. Μόνιμη επίλυση της σίτισης των μαθητών
4. Μόνιμη καθιέρωση ύλης μουσικών & καλλιτεχνικών μαθημάτων και αναγνώριση από την Πολιτεία των 6 ετών φοίτησης στα Σχολεία αυτά.
καθώς και δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους. Κινητοποιήσεις έγιναν ταυτόχρονα στην Αθήνα και στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων από την αρχή της σχολικής χρονιάς πάνω από δέκα χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε βδομάδα στα 42 μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας. Ενώ το υπουργείο Παιδείας αναγνωρίζει το πρόβλημα εντούτοις προχώρησε στην πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών μόλις στις 8 Ιανουαρίου και ενώ είχε ήδη εκπνεύσει το πρώτο τρίμηνο της σχολικής χρονιάς. Επιπλέον οι προσληφθέντες ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε καμμιά περίπτωση δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών διδακτικών ωρών. Για παράδειγμα στο μουσικό σχολείο Βαρθολομιού στην Ηλεία για 200 κενές ώρες διδασκαλίας μουσικών μαθημάτων την εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε την πρόσληψη ωρομίσθιων εκπαιδευτικών που αντιστοιχούν σε κάλυψη 9 ωρών και στο μουσικό σχολείο Κομοτηνής για 300 κενές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ενέκρινε πρόσληψη ωρομισθίων που αντιστοιχούν σε κάλυψη 12 ωρών.
Ειδικά το μουσικό σχολείο της Βέροιας δεν έχει χώρο στέγασης και δεν υπάρχει σίτιση των μαθητών.
Στην κινητοποίηση συμμετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αμανατίδης Γιάννης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα και Ιωάννα Γαϊτάνη. Από το ΚΚΕ συμμετείχε η βουλευτής Ελένη Γερασιμίδου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου