Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη στο “Φεστιβάλ Παιδείας”

Γράφει η Κατερίνα Αγγίσταλη

Η προσπάθεια της Υπουργού Παιδείας, Άννας Διαμαντοπούλου, να παραστεί σε φιέστες και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, προκειμένου να διαμορφώσει τους επικοινωνιακούς συσχετισμούς υπέρ αυτής, αποδεικνύεται ότι ματαιώνεται πριν ακόμη εκδηλωθεί! Το Σάββατο 5/6 επρόκειτο να παραστεί στη Θεσσαλονίκη στο “Φεστιβάλ Παιδείας”, που διοργάνωνε η εφημερίδα “Μακεδονία”. Η ίδια μετά και από τον εκσφενδονισμό φραπέδων στο Βόλο εναντίον της, φαίνεται ότι μέτρησε τις επικείμενες αντιδράσεις και τελικά δεν εμφανίστηκε στην εκδήλωση, ούτε καν τόλμησε να απευθύνει κάποιο χαιρετισμό.


Ωστόσο, μια ομάδα 40 εκπαιδευτικών, μόνιμων και αδιόριστων, από το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, μπήκαμε στην αίθουσα, όπου θα γινόταν η συζήτηση, ώστε να παρέμβουμε φωνάζοντας συνθήματα και βγάζοντας ένα πανό, σε μια διαδικασία που χαρακτηριζόταν μάλλον άνευρη, άμαζη και με μπόλικες δόσεις ακαδημαϊσμού από πανεπιστημιακούς και λοιπούς εκπαιδευτικούς και πολιτικούς παράγοντες.

Αφού ακούσαμε από το συντονιστή της συζήτησης, δημοσιογράφο και λογοτέχνη, Γιώργο Σκαμπαρδώνη, ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι η οικονομική κρίση, αλλά το ότι πέθανε ο Μάνος Χατζηδάκις, υπονοώντας το έλλειμμα παιδείας που παρατηρείται, και μόλις ανακοινώθηκε το όνομα του Υφυπουργού Οικονομίας Μάρκου Μπόλαρη, παρεμβήκαμε δυναμικά. Ανάμεσα στα συνθήματα ενάντια στην πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και της Κυβέρνησης συνολικά, φωνάξαμε ότι δεν είναι η εικόνα της πόλης αυτή με τους γραβατωμένους κυρίους και την προώθηση δημόσιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μαζί με ιδιωτικά. Ο συντονιστής της συζήτησης ανταπέδωσε ότι δεν είμαστε ούτε εμείς η εικόνα της πόλης και τότε πήρε το λόγο ένας συνάδελφος, ο οποίος απευθύνθηκε προς όλους τους παρευρισκόμενους, που με αμήχανα και “άδεια” βλέμματα μας κοίταζαν, μιλώντας με δυναμικό τρόπο για την κατάσταση στην παιδεία και την κοινωνία γενικά. Αποχωρήσαμε μετά από ένα τέταρτο φωνάζοντας συνθήματα και κάνοντας δηλώσεις στα τοπικά μέσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Συνολικές προβολές σελίδας