Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Δίκτυο συνδικαλιστών ριζοσπαστικής Αριστεράς: Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες


Με οργή παρακολουθούμε το ανθρωποκυνηγητό, που εξαπολύει η κυβέρνηση σε βάρος των μεταναστών που είχαν την ατυχία να βρεθούν στη χώρα μας χωρίς χαρτιά και δικαιώματα, αποδιωγμένοι από τους τόπους καταγωγής τους χάρη στους πολέμους, τις επεμβάσεις και την εξαθλίωση που δημιούργησε γι’ αυτούς η ιμπεριαλιστική πολιτική της Δύσης. Αυτό το κυνήγι μαγισσών, που συντελείται στη σκιά του νέου εργασιακού μεσαίωνα που φτιάχνεται για όλους και όλες μας, δεν έχει άλλο στόχο παρά να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και τις στρατιές των ανέργων από τα πραγματικά προβλήματά τους.

Με τεχνικές που αναπόφευκτα δημιουργούν συνειρμούς που παραπέμπουν στις διώξεις των εβραίων και την άνοδο του τρίτου ράιχ, η κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της θέλουν να δημιουργήσουν αποδιοπομπαίους τράγους μεταξύ των κολασμένων αυτής της χώρας και ένα τεχνητό κλίμα ανασφάλειας και πόλωσης, με απώτερη επιδίωξη να το εκμεταλλευτούν πολιτικά ενόψει των εκλογών που έχουμε μπροστά μας.

Δεν ξεχνάμε ότι πάνω στη στέρηση των ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων των μεταναστών δοκιμάστηκαν καταρχάς οι πολιτικές της πιο άγριας εκμετάλλευσης, που στη συνέχεια έγιναν κοινός τόπος για όλους τους εργαζόμενους. Παράλληλα, έγινε δυνατή μία τεράστιας έκτασης εργοδοτική εισφοροδιαφυγή και υποτίμηση της αξίας της εργατικής δύναμης.

Για όλους και όλες εμάς που θεωρούμε ως βασική προτεραιότητα μας τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της τρόικας και των μνημονίων και ως ύψιστη αξία μας την αλληλεγγύη, είναι αυτονόητο ότι εξαγγελίες για την ίδρυση στρατοπέδων κράτησης των μεταναστών ή λογικές που αντιμετωπίζουν τους μετανάστες ως «υγειονομικές βόμβες» και ως ανθρώπινα «σκουπίδια», μας δημιουργούν μόνο αισθήματα φρίκης και αποτροπιασμού.

Διεκδικούμε:

Χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους μετανάστες θέλουν να μετακινηθούν σε άλλο κράτος - Άδειες εργασίας και παραμονής για όσους μετανάστες είναι μόνιμα εγκατεστημένοι και εργάζονται στη χώρα μας.  Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, που να εξασφαλίζουν την στοιχειωδώς ανθρώπινη διαβίωση των μεταναστών – κοινωνικά και οικονομικά μέτρα απογκετοποίησης και αναβάθμισης γκετοποιημένων και υποβαθμισμένων συνοικιών. Ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες – Ένταξη των εργαζομένων μεταναστών στα συνδικάτα.

Αθήνα 10-4-2012
Το Γραφείο Τύπου

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ




Τις τελευταίες μέρες και ενώ έρχονται οι εκλογές, η κυβέρνηση (και τα κόμματα που τη στηρίζουν) και τα ΜΜΕ σπέρνουν το ψέμα και το μίσος: Μιλάνε για στρατόπεδα συγκέντρωσης και επιχειρήσεις σκούπα για τους ανθρώπους-σκουπίδια, τους ανθρώπους δηλαδή που έφυγαν από τον τόπο τους για να γλυτώσουν από το πλιάτσικο του παγκόσμιου καπιταλισμού και τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με τα λυκόσκυλα της αστυνομίας, τα μαχαίρια των φασιστών και τα μικρόφωνα των δημοσιογράφων.

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα σε παροξυσμό


Σκηνικό ενός χυδαίου, ευτελούς και απάνθρωπου έργου, αυτό της πολιτικής βαρβαρότητας έχει στήσει η κυβέρνηση, με αφορμή τη δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ με σχιζοφρενή και απάνθρωπο παροξυσμό, έχουν εξαπολύσει όλο το βρώμικο οπλοστάσιο της κοινωνικής και πολιτικής τρομοκρατίας για να πείσουν ότι, για όλο το οικονομικό-κοινωνικό-πολιτικό χάος που επικρατεί στη χώρα, ευθύνονται οι ταλαίπωροι και βασανισμένοι μετανάστες και πρόσφυγες και όχι η δική τους αντιλαϊκή- αντικοινωνική-αντεργατική και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική.

Φτάνει πια με το χυδαίο ρατσισμό του Υπουργείου Υγείας!


Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε τη δημιουργία ξεχωριστών χώρων νοσηλείας για μετανάστες που πάσχουν από μεταδοτικά νοσήματα ώστε να μην μεταδίδονται σε άλλους ασθενείς στα νοσοκομεία! Πρόκειται για την πιο ρατσιστική πολιτική διαχωρισμού που δεν έχει στόχο να προστατέψει κανέναν άλλο εκτός από το ρατσιστικό δηλητήριο που η κυβέρνησή Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη πασχίζει να ποτίσει την κοινωνία ώστε να αλλάξει την προεκλογική ατζέντα από το προφανές κεντρικό θέμα για όλο το λαό: τη φτώχεια και την ανεργία του μνημονίου.

Τα νοσοκομεία έχουν όλα τα μέσα να εμποδίζουν την μετάδοση μεταδοτικών νοσημάτων. Που προφανώς δεν μεταδίδονται αποκλειστικά και μόνο από μετανάστες φορείς, αλλά από κάθε ασθενή που πάσχει από αυτά! Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, και κάθε αρμόδιο φορές να βάλουν στη θέση του τον ρατσιστή κ. Λοβέρδο, όπως και με την απεργία πείνας των 300, την απόπειρα απεργοσπασίας του αγώνα των εργαζόμενων στους δήμους, τις δηλώσεις του για τις ιερόδουλες μετανάστριες που μεταδίδουν τον ιό του aids σε έλληνες οικογενειάρχες και χρειάζεται να απελαθούν! Τελικά οι εντολοδόχοι του μνημονίου Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης και ΣΙΑ, εξελίσσονται στους πιο επικίνδυνους ρατσιστές και πρέπει να φύγουν μια ώρα αρχύτερα. Ξεπέρασαν σε ρατσιστικό οίστρο ακόμα και το "πρόγραμμα" των νεοναζί της Χρυσής Αυγής!

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Συνολικές προβολές σελίδας