Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση των μεταναστών εργατών απεργών πείνας από την Αθήνα

Εμείς οι 50 μετανάστες που ζούμε και δουλεύουμε στην Αθήνα και συμμετείχαμε στην απεργία πείνας των 44 ημερών που πέτυχε σημαντικές νίκες για εμάς και χιλιάδες άλλους μετανάστες και έλληνες εργάτες, δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, μέχρι να νομιμοποιηθεί κάθε μετανάστης που ζει στην Ελλάδα και βγάζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της 19 Μάρτη, στις 2.30 μ.μ. στην πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή, που οργανώνεται από κοινότητες μεταναστών και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Για να διασφαλίσουμε την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμέυσεων που ήταν αποτέλεσμα του σκληρού αγώνα μας και της συγκλονιστικής συμπαράστασης πολύ μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Για νομιμοποίηση στους μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες, για να σταματήσει η φασιστική βία στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε κάθε συλλογικότητα και φορέα, κάθε απλό άνθρωπο που μας στήριξε στην απεργία πείνας των 44 ημερών να κατέβει στην πορεία του Σαββάτου στην Αθήνα, και σε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας, σας καλούμε όλους να γιορτάσετε μαζί μας στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης (Φωκίωνος Νέγρη 42), με ΦΑΓΗΤΟ, ποτό, με δικές μας και δικές σας μουσικές.

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"

tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Οι 300 νίκησαν, ο αγώνας συνεχίζεται - όλοι στις κινητοποιήσεις της 19 Μάρτη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 14-3-2011, Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"


ΟΙ 300 ΝΙΚΗΣΑΝ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 19 ΜΑΡΤΗ


Σήμερα το απόγευμα οι μετανάστες απεργοί πείνας αποχωρούν με το κεφάλι ψηλά από την Υπατία, έχοντας πετύχει μια σημαντική νίκη.


Διαψεύδοντας όσους πίστευαν πως παλεύουν μόνο για τον εαυτό τους, οι 300 μαζί με τους συναγωνιστές τους, πέτυχαν τον περιορισμό των ενσήμων που απαιτούνται για βιβλιάριο Υγείας από 80 σε 50 το χρόνο: μια σοβαρή κατάκτηση που αφορά κάθε έλληνα εργαζόμενο και άνεργο τις μέρες της κρίσης.


Η ένταξη των 300 σε καθεστώς «ανοχής» με ανανεούμενα εξάμηνα, δυνατότητα ταξιδιού και επιστροφής στις χώρες τους, καθώς και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αποτελεί δικαίωση μεγάλου μέρους των αιτημάτων τους. Απέναντι σε όσους τους είπαν «λαθρομετανάστες» της Νομικής, «καταληψίες» και «βόμβα λοιμώξεων» της Υπατίας, ή – στην καλύτερη των περιπτώσεων - «υποκινούμενους» και «άβουλους» αναξιοπαθούντες.


Ο ανυποχώρητος αγώνας των 300, μαζί με την αναντικατάστατη ενίσχυση του συγκλονιστικού κύματος συμπαράστασης που αναπτύχθηκε, έφερε δημόσιες δεσμεύσεις από πλειάδα υπουργών της κυβέρνησης για μείωση των ενσήμων ανανέωσης των αδειών παραμονής των μεταναστών από 200 σε 120 ετησίως, επαναφορά στη νομιμότητα όσων έχασαν την άδεια παραμονής τους τα τελευταία χρόνια και 8/ετία ως κατώφλι νομιμοποίησης μεταναστών χωρίς χαρτιά.


Η καλύτερη διασφάλιση της υλοποίησης των εξαγγελιών της κυβέρνησης είναι η συνέχεια του αντιρατσιστικού κινήματος και η συστράτευση των συνδικάτων, όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στην ίδια κυβέρνηση και στάθηκαν δίπλα στους 300. Από τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέχρι τους κατοίκους της Κερατέας και από τους έλληνες φοιτητές στο Παρίσι μέχρι τους πανεπιστημιακούς και τους δικηγόρους. Όλων εκείνων των κοινωνικών φορέων που στήριξαν τους 300 και έφεραν την κυβέρνηση και τους συμμάχους της στα πρόθυρα νευρικής κρίσης: με ανοιχτές ενδοκυβερνητικές διενέξεις σε επίπεδο υπουργών, παραιτήσεις αντιδημάρχων στον Δήμο Αθήνας, αντικρουόμενες ερμηνείες της συμφωνίας με τους μετανάστες μεταξύ κορυφαίων στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων μέχρι και σήμερα.


Για όλους αυτούς τους λόγους, καλούμε κάθε κοινωνικό φορέα να δώσει συνέχεια στον αγώνα των 300. Να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της 19ης Μάρτη, ενόψει της παγκόσμιας μέρας κατά του ρατσισμού. Στην Αθήνα οι συν-διοργανωτές καλούμε σε Συλλαλητήριο το Σάββατο 19/3 στις 2.30 μ.μ. στην πλατεία Κοτζιά και σε πορεία που θα ακολουθήσει μέχρι τη Βουλή. Διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις θα γίνουν αυτό το Σάββατο επίσης στη Θεσσαλονίκη (2 μ.μ. στην Καμάρα) και σε μια σειρά από πόλεις της χώρας. Διεκδικούμε νομιμοποίηση στους μετανάστες, άσυλο στους πρόσφυγες και διάλυση των φασιστικών συμμοριών. Έλληνες και μετανάστες αγωνιζόμαστε μαζί ενάντια στη φτώχεια την ανεργία και το ρατσισμό. Απέναντι στα μέτρα βαρβαρότητας της κυβέρνησης του μνημονίου που μας χτυπάνε όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά.


Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Συλλαλητήριο υπέρ των μεταναστών

ΤΕΙΧΟΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ και ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ στη Βουλή
Σάββατο 19 Μάρτη, 2:00 μ.μ., πλατεία Κοτζιά (Δημαρχείου)

Oι πρόσφυγες και οι μετανάστες παίρνουν τις δουλειές των άνεργων ελλήνων πτυχιούχων που γίνονται ξανά μετανάστες στο εξωτερικό εν έτει 2011; Αυτοί καταλαμβάνουν τις θέσεις των συμβασιούχων που απολύονται; Αυτοί κλείνουν τα εργοστάσια και παγώνουν τις προσλήψεις στο δημόσιο;

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ανακοίνωση 300 μεταναστών απεργών πείνας

Ο αγώνας ολοκληρώθηκε. Με τα χαρτιά στο χέρι και το κεφάλι ψηλά επιστρέφουμε δικαιωμένοι στα σπίτια και τις δουλείες μας μετά από 44 μέρες απεργίας πείνας.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι εξαγγελίες για 8ετία και για μείωση ενσήμων, ως προαπαιτούμενα για τη χορήγηση και ανανέωση άδειας παραμονής άμεσα, χωρίς άλλες περιστροφές πρέπει να γίνουν νόμος.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος. Ο αγώνας ενάντια στην καθημερινή εκμετάλλευση και τα τείχη του ρατσισμού, οι μάχες για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις, για ίσα δικαιώματα ανάμεσα σε ντόπιους και αλλοδαπούς εργαζόμενους, για μια ζωή με αξίες και αξιοπρέπεια είναι τα επόμενα μας βήματα. Μαζί με το αντιρατσιστικό και μεταναστευτικό κίνημα θα διανύσουμε αυτό το δύσκολο και μόνο δρόμο, το δρόμο του αγώνα.

Ο αγώνας μας ενώνει. Με τα χαρτιά στο χέρι και το κεφάλι ψηλά χαιρετίζουμε και αποχαιρετούμε όλους όσους μας υποστηρίζουν. Τους αλληλέγγυους από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες του κόσμου, τους γιατρούς και τους συνεργάτες τους, όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό μας αυτές τις μέρες της απεργίας πείνας, όλες τις μέρες όπου η ζωή και ο θάνατος μας ζητούσαν δικαίωση κι ελευθερία.

Καλή αντάμωση στους αγώνες!

- Συγκέντρωση, Δευτέρα 14/03, στις 5.00 μ. μ., στην Υπατία

- Συγκέντρωση, Δευτέρα 14/03, στις 7.00 μ. μ., στο λιμάνι του Πειραιά (Αγ. Διονύσιος)


300 Μετανάστες Απεργοί Πείνας

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη νικηφόρα λήξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών

Η θετική έκβαση της απεργίας πείνας των μεταναστών, η επιτυχία ενός αγώνα που διακινδύνευε το υπέρτατο αγαθό της ζωής, έφερε στην ελληνική κοινωνία ικανοποίηση και αισιοδοξία.

Χρειάστηκαν 44 μέρες απεργίας πείνας για να αποφασίσει η κυβέρνηση, κυριολεκτικά στο παρά πέντε, να δώσει λύση στο πρόβλημα των απεργών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή, στη βάση της αντίληψης ότι δεν υπάρχει καμία ανθρώπινη ύπαρξη παράνομη, συμπαραστάθηκε έμπρακτα στον αγώνα των απεργών και ενίσχυσε τους πολίτες που οργάνωσαν την αναγκαία αλληλεγγύη προς τους μετανάστες, αντιμετωπίζοντας με θετικό τρόπο την κινδυνολογία που αναπτύχθηκε από διάφορους κύκλους.

Η επιτυχία αυτή όμως είναι ένας μόνο σταθμός σε έναν αγώνα και μία προσπάθεια που πρέπει να συνεχιστεί. Ούτε η Ευρώπη μπορεί να είναι φρούριο, ούτε η Ελλάδα. Οι συμπολίτες μας μετανάστες έχουν σοβαρούς λόγους που εγκαταλείπουν την πατρώα γη και έχουν κάθε δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Αθήνα 9 Μαρτίου 2011
Το γραφείο Τύπου

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η δικαίωση των 300 μεταναστών, ελπίδα για όλη την κοινωνία

Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης να ικανοποιήσει μέρος των αιτημάτων των 300 μεταναστών απεργών πείνας, απέδειξε ότι ο μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται. Επίσης, έδειξε σε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες ότι η κυβέρνηση του Μνημονίου δεν είναι ανίκητη. Το άκαμπτο αγωνιστικό φρόνημα και πλατιά κοινωνική αλληλεγγύη μπορούν να φέρουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι θα χρειαστούν μακροχρόνιοι σκληροί αγώνες για να αρθεί το απρατχάιντ σε βάρος των ξένων εργατών που ζουν στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ωστόσο, δεν πρέπει να χωρεί αμφιβολία ότι η αυταπάρνηση των 300 άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο ελπίδας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι (και ήταν πολλοί…) στήριξαν αυτόν το δύσκολο αγώνα από τη Νομική έως τα νοσοκομεία. Μα πάνω απ’ όλα, θα θέλαμε να χαιρετίσουμε με σεβασμό τους 300 αγωνιστές για τους οποίους μπορεί να περηφανεύεται όλη η εργατική τάξη.

Αθήνα 9/3/11

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δελτίο τύπου ομάδας υγείας για του απεργούς πείνας στη Θεσσαλονίκη

Ο κίνδυνος για την εγκεφαλική τους λειτουργία και για απώλεια ζωής είναι άμεσος

Μαρτίου 5, 2011

Οι απεργοί βρίσκονται στην 40η ημέρα αποχής από τροφή και από 7ημέρου έχουν διακόψει και την λήψη ζάχαρης.

Παρουσιάζουν συχνά επεισόδια υπογλυκαιμίας και απώλειας συνείδησης, έχουν απωλέσει το 15% της μυικής τους μάζας και συχνά έχουν αδυναμία στην έγερση. Οι σφύξεις τους κυμαίνονται σε επικίνδυνα όρια ( 40 -50),οι μυικοί πόνοι και οι κράμπες είναι σταθερό ενόχλημα, πολλοί έχουν δυσχέρεια στην ούρηση και σημαντικός αριθμός παρουσιάζει επίσχεση ούρων και σοβαρή δυσλειτουργία του εντέρου είτε με επίμονη δυσκοιλιότητα, είτε με υδαρείς κενώσεις. Έλκη στο στόμα και τα ούλα κάνουν δύσκολη ακόμη και την πρόσληψη νερού και άλατος που είναι το μοναδικό μέσο για την διατήρηση τους στη ζωή.

Μη δολοφονείτε τους μετανάστες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 7/3/2011,
της Κίνησης "Απελάστε το Ρατσισμό"

Μη δολοφονείτε τους μετανάστες

Οι 3 Μπαγκλαντεσιανοί μετανάστες που άφησαν την τελευταία τους πνοή στα κρύα νερά της Σούδας και οι 11 συμπατριώτες τοτς που αγνοούνται μετά τη βουτιά θανάτου 50 μεταναστών που έφτασαν από την κόλαση της Λιβύης στην Κρήτη, αποτελούν τραγικά αποτελέσματα της απανθρωπιάς της Ελληνικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Κατάφεραν να ξεφύγουν από το λουτρό αίματος του Καντάφι, αλλά δεν άντεχαν την προοπτική των Ελληνικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και της απέλασης πίσω στο Μπαγκλαντές. Είναι θύματα της ίδιας κυβέρνησης που οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα δεκάδες χιλιάδες άλλους μετανάστες που ζουν για χρόνια στην ελλάδα αλλά τους αρνείται άδεια παραμονής με βάση την εργασία και τους χαρακτηρίζει απελάσιμους. Της ίδιας πολιτικής που έσπρωξε τους 300 μετανάστες εργάτες σε απεργία πείνας διεκδικώντας αυτονόητα δικαιώματα, και εξακολουθεί να τους αντιμετωπίζει ως "υποκινούμενους εκβιαστές" των άσπιλων υπουργών κ.κ. Πάγκαλου και Ραγκούση!

Ως εδώ με το ρατσισμό και την απανθρωπιά της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ζητάμε νόμιμη παραμονή στη χώρα για τους μετανάστες που μεταφέρονται εδώ από την κόλαση της Λιβύης, ή ταξιδιωτικά έγγραφα για άλλο προορισμό αν οι ίδιοι το επιθυμούν.

Νομιμοποίηση για κάθε μετανάστη που ζει στην ελλάδα και βγάζει το ψωμί του με τον ιδρώτα του προσώπου του.

Λεφτά για τους ανέργους, την υγεία και την παιδεία, όχι για φράχτες, απελάσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Άδεια παραμονής με πλήρη δικαιώματα στους 300 μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!

Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών
Κίνηση "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ"
tel-fax: 210-5130373, 3306286,6974363037, www.ksm.gr

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Επιστολή φορέων στον πρωθυπουργό για τους απεργούς πείνας

Επιστολή Φορέων της Θεσσαλονίκης
προς τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Γιώργο Α. Παπανδρέου

Οι εκπρόσωποι των φορέων της Θεσσαλονίκης που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, μετά από πρόσκληση της διοίκησής του, ασπαζόμαστε ως αυτονόητη τη θέση ότι η ανθρώπινη ζωή και η αξιοπρέπεια είναι ύψιστα αγαθά.

Πάνω απ’ όλα για ανθρωπιστικούς λόγους και γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή καλούμε την κυβέρνηση και όλους τους αρμόδιους να ακούσουν με προσοχή τα αιτήματα των απεργών πείνας και να μη διστάσουν να αποδεχθούν ό,τι είναι θεσμικά και κοινωνικά δίκαιο, άλλωστε υπάρχει ήδη το νομοθετικό πλαίσιο για την νομιμοποίηση των μεταναστών.

Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων για τους απεργούς πείνας

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων σωματείων του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης μας, Έλληνες και ξένους, να συνεχίσουν να εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών και ιδιαίτερα των 50 μεταναστών που από τις 25/1 πραγματοποιούν απεργία πείνας στην πόλη μας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις. Δεκάδες πλέον νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όλοι μαζί όμως συνεχίζουν τον δίκαιο αγώνα τους μέχρι τη νίκη.

8 Μάρτη διαδηλώνουμε

Για να διαμαρτυρηθούμε:

Επειδή: Είμαστε δυο φορές περισσότερες στην ανεργία
Επειδή: Δουλεύουμε κυρίως με καθεστώς ελαστικών σχέσεων εργασίας εδώ και δεκαετίες.
Επειδή: είμαστε οι πρώτες που απολύονται και οι τελευταίες που προσλαμβάνονται.
Επειδή: Περικόπτουν τον ήδη χαμηλό μισθό μας
Επειδή: οι περισσότερες από μας δουλεύουμε χωρίς ασφάλιση με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη.
Επειδή: Δεν προστατεύουν πια τη μητρότητα (απολύσεις εγκύων).
Επειδή: με την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προς τα πάνω ουσιαστικά δεν αναγνωρίζουν πια τη δουλειά μας στο σπίτι.
Επειδή: Σε λίγο δεν θα έχουμε πού να αφήσουμε τα παιδιά μας, θα πρέπει εμείς να φροντίζουμε αποκλειστικά τους ηλικιωμένους γονείς και τα άτομα με αναπηρία γιατί συρρικνώνουν, ιδιωτικοποιούν και διαλύουν το κράτος πρόνοιας (παιδικούς σταθμούς, σχολεία, βοήθεια στο σπίτι για ηλικιωμένους).
Επειδή: σήμερα με την όλο και αυξανόμενη βία στην κοινωνία είμαστε τα πρώτα θύματα επιθέσεων στο σπίτι, στην εργασία, στο δρόμο (σεξουαλική παρενόχληση, ξύλο, δολοφονίες, επιθέσεις σε συνδικαλίστριες).
Επειδή: όσες είμαστε μόνες – μητέρες, μετανάστριες και άνεργες οδηγούμαστε στη φτώχεια και στο περιθώριο.

Απόφαση των 50 απεργών πείνας

Είμαστε οι 50 απεργοί πείνας, εργάτες μετανάστες που στεγαζόμαστε στον 7ο όροφο του ΕΚΘ. Βρισκόμαστε στην 35η μέρα απεργίας πείνας.

Αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της ζωής μας.

Αγωνιζόμαστε για την νομιμοποίηση μας στον τόπο που ζούμε και εργαζόμαστε.

Ο αγώνας μας είναι ένας αγώνας από το σκοτάδι στο φως.

Όλες αυτές τις μέρες πολλοί άνθρωποι είναι δίπλα μας. Μιλήσαμε με τα παιδιά της αλληλεγγύης και τους είπαμε πως ο χρόνος μας τελειώνει. Πως πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο γιατί αν ο αγώνας μας δεν δικαιωθεί, θα οδηγηθούμε στο θάνατο.

Καταλαβαίνουμε πως η κυβέρνηση παίζει μαζί μας όπως άλλωστε τόσο καιρό παίζει με τη ζωή μας. Η ζωή μας όμως είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε κυβέρνηση. Από τη Δευτέρα 28 Φλεβάρη κόβουμε τη ζάχαρη. Δεν έχουμε άλλη λύση.

Ξέρουμε ότι δηλώσατε τη συμπαράσταση σας με ψηφίσματα, ανακοινώσεις και υπογραφές. Τώρα σας ζητάμε να κάνετε κάτι παραπάνω.

Την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 6, στο Άγαλμα του Βενιζέλου η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε πορεία συμπαράστασης μας. Σε αυτή την πορεία θέλουμε να κατέβει ακόμα πιο πολύς κόσμος για να ακουστεί η φωνή μας στα αυτιά της κυβέρνησης που μέχρι τώρα μας αγνοεί. Γι' αυτό σας ζητάμε να καλέσετε κι εσείς την Πέμπτη το δικό σας κόσμο να διαμαρτυρηθεί μαζί μας. Έτσι θα νιώσουμε ότι τα λόγια και οι υπογραφές σας είναι πραγματικό ενδιαφέρον για τη ζωή μας.

Περιμένουμε την απάντηση σας στο δρόμο για να νικήσει η δικαιοσύνη και η ζωή.

Οι 50 απεργοί πείνας του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα των σωματείων για στήριξη του αγώνα των 50 μεταναστών απεργών πείνας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΔΟΘ Ν/Τ ΑΔΕΔΥ συμπαρίσταται στον αγώνα των 50 μεταναστών – απεργών πείνας που φιλοξενούνται στο χώρο του ΕΚΘ και βρίσκονται στην 35η μέρα του αγώνα τους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να σκύψει στο πρόβλημα για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης πριν να είναι αργά.

Καλούμε τα Σωματεία – Μέλη μας και κάθε εργαζόμενο την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 6:00 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου σε συγκέντρωση και πορεία μαζί με άλλους φορείς της πόλης μας για την έμπρακτη στήριξη του αγώνα που διεξάγεται όλο αυτό το διάστημα.

Δηλώνουμε έμπρακτα την Αλληλεγγύη μας για να επικρατήσει και να νικήσει η δικαιοσύνη και η ΖΩΗ.

Συνολικές προβολές σελίδας