Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Απάντηση στις δηλώσεις Ραγκούση

ΑΠΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
για την κυνική στροφή ενός πολιτικού και για το πώς η κυβέρνηση αγνοεί την ευρωπαϊκή νομοθεσία που η ίδια επικαλείται

24 Φεβρουαρίου 2011, Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση των 300 απεργών πείνας

Για μας νομιμοποίηση δεν είναι ένα γενικό και αόριστο σύνθημα. Δεν θέλουμε να ακούγονται προτάσεις ερήμην μας. Νομιμοποίηση για μας σημαίνει πολλά και συγκεκριμένα πράγματα. Μεταξύ άλλων, πρώτα και κύρια:

Την χορήγηση όπως δικαιούμαστε, κανονικής άδειας παραμονής και εργασίας στους 300 απεργούς πείνας, που με κίνδυνο της ζωής μας διεκδικούμε τα αυτονόητα για όλους. Καθώς επίσης και:

- Την αποσύνδεση των αδειών παραμονής από τα ένσημα.

- Την επαναφορά σε καθεστώς νομιμότητας όλων όσων έχασαν τις άδειές τους για το λόγο αυτό.

- Την δικαίωση όλων όσων πήραν απόρριψη το 2005, αφού έγινε δεκτή η κατάθεση φακέλου και υποχρεώθηκαν να καταβάλλουν χιλιάδες ευρώ ο καθένας.

- Την θέσπιση μιας μόνιμης και ανοιχτής διαδικασίας πλήρους νομιμοποίησης που θα εξετάζει σε διαρκή βάση τα αιτήματα.

- Την εγκατάλειψη κάθε σκέψης ποινικοποίησης των συντρόφων μας αλληλέγγυων, που μας συμπαραστέκονται και καλούνται ως ύποπτοι αξιόποινων πράξεων από τις αρχές.

Και άλλα πολλά...

Όποιος στα σοβαρά θέλει να ασχοληθεί με την απεργία μας και να αποτρέψει μια μαζική ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθει επίσημα και απευθείας σε επαφή μαζί μας και η όποια συζήτηση να περιστραφεί στην ικανοποίηση των παραπάνω.

Κάθε άνθρωπος αξίζει αξιοπρεπή ζωή και εργασία

Η απεργία πείνας θα νικήσει


Αθήνα-Θεσσαλονίκη
21-2-2011 / 28η μέρα απεργία πείνας
Οι 300 απεργοί πείνας

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, 32η μέρα απεργία πείνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, συνεχίζουν για 32η μέρα την απεργία πείνας. Η κατάσταση της υγείας τους μέρα με τη μέρα χειροτερεύει και κάθε μέρα οι απεργοί πείνας διακομίζονται με λιποθυμικά επεισόδια στο νοσοκομεία. Σήμερα δύο απεργοί πείνας διακομίστηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο (συνολικά έχουν διακομιστεί 13) ενώ άλλοι τρεις νοσηλεύονται στον Αγ. Δημήτριο.

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Κινητοποίηση ΕΛΜΕ για τις συγχωνεύσεις σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης έγινε σήμερα το πρωί. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες μαθητές καθηγητές και γονείς που έκλεισαν το δρόμο μπροστά στην Περιφέρεια. Ο Περιφερειακός διευθυντής Θόδωρος Καρτσιώτης έλειπε, τα ΔΣ των 5 ΕΛΜΕ οι κάτοικοι του Ζαγκλιβερίου που είχαν έρθει μαζικά και γονείς απο άλλα σχολεία που συγχωνεύονται διαμαρτυρήθηκαν έντονα στους υφισταμένους του απο την Α΄ θμια και Β΄ θμια εκπαίδευση οι οποίοι απλά δήλωσαν ότι η τελική πρόταση για τις συγχωνεύσεις δεν έχει κατατεθεί ακόμα τουλάχιστον για τη Β΄θμια. Τη συγκέντρωση είχαν καλέσει οι 5 ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και οι εκπαιδευτικοί δήλωσαν ότι θα επανέλθουν δριμύτεροι. Επισυνάπτονται φωτογραφίες της κινητοποίησης.

Τη συνέχεια τη δίνουμε αύριο με τη συμμετοχή μας στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση 10.30 μπροστά στο ΕΚΘ.

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας για την καταστολή που δέχτηκαν οι Αφγανοί απεργοί πείνας

ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ
Δωδεκανήσου 6-12 & Πάτμου 1 (Κτήριο ΕΠΑΛ Αλίμου), Άλιμος
Τηλ./φαξ: 210-9942150
Επικοινωνία: elme.notias.athinas@gmail.com
Άλιμος, 20 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ορισμένες εφημερίδες έγραψαν για την «περισσή βία» με την οποία έμπασαν στα περιπολικά οι αστυνομικοί 33 από τους ανθρώπους που είχαν πάει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να μάθουν πότε επιτέλους θα εξεταστεί το αίτημά τους για παροχή πολιτικού ασύλου. Ήταν στις 3 Φλεβάρη, και οι άνθρωποι ήταν οι Αφγανοί απεργοί πείνας που έχουν στήσει πάνω από μήνα αντίσκηνα στα Προπύλαια, και οι οικογένειές τους. Κατέληξαν στην Πέτρου Ράλλη, στη Δ/νση Αλλοδαπών...

Πρώτη λεπτομέρεια για εκπαιδευτικούς: ανάμεσα σε αυτούς που σπρώχτηκαν μέσα στα περιπολικά, για να μην διαταράσσεται άλλο η γαλήνη του Υπουργείου της Κατεχάκη από τους ανθρώπους με τα ραμμένα στόματα, βρίσκονταν και παιδιά.

Ψήφισμα Εκπαιδευτικών των Εθελοντικών Σχολείων Μεταναστών: Υποστήριξη στους 300 απεργούς πείνας

Δηλώνουμε αλληλέγγυες/οι στο μεγάλο αγώνα των τριακοσίων απεργών πείνας. Ο αγώνας τους, εκτός απ’ το αδιαμφισβήτητο δίκιο του, αναδεικνύει το μεταναστευτικό σαν πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα πρώτου μεγέθους.

Τις αιτίες του αγώνα τους εμείς τις γνωρίζουμε καλά. Τις έχουμε ακούσει σε πρώτο πρόσωπο, στις ιστορίες των μαθητών των σχολείων μας. Στον αγώνα τους για μια άδεια παραμονής πληρωμένη ξανά και ξανά, στην αγωνία τους για λίγα ένσημα, στην επιβίωση όπως όπως, στην αδιάντροπη εκμετάλλευσή τους από οποιονδήποτε ντόπιο τους προσφέρει μια μαύρη απασχόληση, τον τιτάνιο αγώνα τους για τα περιβόητα χαρτιά, χρόνια και χρόνια. Στις πικρές αφηγήσεις τους για την ντροπή, την υποταγή, το φόβο, την υποχώρηση μπροστά σε κάθε εκβιασμό.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Δήλωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ σχετικά με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών

Δήλωση της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ στη συνεδρίαση της 14-2-2011 του Δ.Σ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσ/νικης «σχετικά με την απεργία πείνας των 300 μεταναστών στην χώρα μας»

Συνάδελφοι, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών – εργατών εισέρχεται πλέον στην 3η εβδομάδα και, ειδικά στην Αθήνα, μέσα σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης με ορατό πλέον τον κίνδυνο για τη ζωή αυτών των ανθρώπων.

Η παράταξή μας ενώνει τη φωνή της μαζί με τους άλλους φορείς της πόλης μας, όπως το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, την ΕΔΟΘ, τις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, τους Διδασκαλικούς συλλόγους, τον Δικηγορικό Σύλλογο, την ΕΝΙΘ, την Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ, την Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης κ.α και εκφράζει την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των απεργών μεταναστών και την υποστήριξή μας στα αιτήματά τους.

Επειδή το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα όλων των μεταναστών που ζουν και να εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, αποτελεί πάγιο αίτημα των συνδικάτων και κοινωνικών φορέων.

Επειδή η αλληλεγγύη είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» των εργαζομένων και όλων των καταπιεσμένων, στη συγκεκριμένη συγκυρία, και επιβάλλεται να εκφραστεί από όλους μας.

Επειδή δεν μπορούμε να επιτρέψουμε τη σιωπή ή –το αντίθετό της- τη λαϊκιστική υστερία να «γίνονται νόμος» στην κοινωνία μας.

Η ομαδική απεργία πείνας μέχρις εσχάτων είναι απόφαση απελπισμένων ανθρώπων. Το μεταναστευτικό, με τις πολλές όψεις και πολλαπλές συνέπειες, δεν το δημιούργησαν οι ίδιοι οι μετανάστες, για να στοχοποιούνται ως υπαίτιοι δεινών. Θα είναι ντροπή για τους Έλληνες πολίτες να στραφούνε εναντίον τους, εναντίον θυμάτων. Χάσαμε πολλά, ας μη χάσουμε και την ανθρωπιά μας. Θα είναι η έσχατη ταπείνωση και ήττα.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και αυτή την ώρα να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των απεργών πείνας για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών που για χρόνια ζουν και εργάζονται εδώ. Ο ελληνικός λαός δεν θα αντέξει να χαθεί έστω και μία ανθρώπινη ζωή.

14/2/11

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για τους απεργούς πείνας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αριθμ. Συνεδρίασης: 5η /14-2-2011
Αριθμ. Απόφασης: 141 / 2011
Αριθμ. Πίνακα: 13 ΑΠΟΦΑΣΗ

Ψήφισμα για τους απεργούς πείνας, μετανάστες.

Σήμερα στις 14-2-2011 μέρα Δευτέρα και ώρα 16:00 στο Δημοτικό Κατάστημα συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του προς όλους τους Συμβούλους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 65, 67, 69 του Ν. 3852/2010 που επιδόθηκε στις 8-2-2011
Από τα 49 μέλη ήταν: Παρόντες: 46 Απόντες: 3 (Α. Αγγελίδου, Αλ. Άγιος, Ε. Χρυσίδου)
Μετά τη διαπίστωση απαρτίας, ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της Συνεδρίασης στην οποία κλήθηκε και ήταν παρών ο Δήμαρχος κ. Ιωάννης Μπουτάρης (αρθ. 67 παρ. 6 του Ν. 3852/2010)
Ο κ. Πρόεδρος εισηγήθηκε το θέμα με αριθμό ΕΗΔ της Ημερήσιας Διάταξης.
Έθεσε υπόψη του Συμβουλίου την προφορική πρόταση του κ. Δημάρχου, σχέδιο ψηφίσματος που κατέθεσε η Παράταξη «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη».
και το κάλεσε ν΄ αποφασίσει.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έκρινε το θέμα επείγον ύστερα από διαλογική συζήτηση με βάση τις διατάξεις των άρθρων
65, 67 παρ. 7, 69 του Ν. 3852/2010
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας μετανάστες :

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Συμπαράσταση στους απεργούς πείνας μετανάστες από συνδικάτο ιματισμού

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ κ. ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ Β.ΕΛΛΑΔΑΣ.
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 32. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.2310266817,ΤΗΛ.κ.ΦΑΞ 2310228182.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας στη χθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε το πρόβλημα της απεργίας πείνας των μεταναστών και αποφάσισε ομόφωνα, αντιπροσωπεία του συνδικάτου να επισκεφτεί τους 50 μετανάστες που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο κτίριο του Ε.Κ.Θ. για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων του κλάδου στο δίκαιο αγώνα τους.

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Χαρτιά στους 300 και σε κάθε μετανάστη εργάτη

Οι 300 είναι μετανάστες εργάτες από χώρες της Βόρειας Αφρικής και δεν είναι άστεγοι ή κάτι άλλο. Παλεύουν για νομιμοποίηση. Αυτό είναι το κεντρικό αίτημα όλων των μεταναστών εργατών στη χώρα μας. Δεν ζητάνε προνόμια αλλά το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι 300, όπως σχεδόν όλοι οι μετανάστες είναι κομμάτι των εργατών αυτής της χώρας, είναι οι κολασμένοι αυτής της χώρας. Ο αγώνας τους έχει εχθρούς την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Μνημονίου, τους βαρόνους της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας, τους ομίλους των επιχειρηματιών, το ιερατείο, τους φασίστες και όλα τα άλλα παράσιτα που ζουν από το αίμα της ελληνικής κοινωνίας.

Απεργία εκπαιδευτικών 22-23 Φεβρουαρίου

Είναι ΠΟΛΕΜΟΣ και το ξέρουν. Εμείς;
Όλοι –ες στη 48ωρη Απεργία 22-23 Φλεβάρη

Το 2011 το Μνημόνιο και τα Παραρτήματά του προβλέπουν σχεδόν διπλάσια χαράτσια από τα περσινά, δηλαδή 9,65 δις αντί 5,8 δις, από έξτρα φόρους, μειώσεις συντάξεων/μισθών, σφαγή του κοινωνικού κράτους κλπ. Ας σκεφτούμε μόνο τι χάσαμε πέρσι (δυο-τρεις μισθούς το χρόνο, την ΠΔΣ, διορισμούς, αυξήσεις φόρων και τιμάριθμου, λιγότερα κονδύλια για σχολικές επιτροπές, σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, ΤΑΔ, ασφαλιστικά δικαιώματα, τον ΟΕΔΒ, την περιβαλλοντική αγω-γή....) για να φανταστούμε τι έρχεται φέτος. Ταυτόχρονα, κάποιοι συνειδητά διασπείρουν ότι το ενιαίο μισθολόγιο -που απώτερο στόχο έχει την περιστολή δαπανών- θα μας φέρει...αυξήσεις! Μα η μείωση των δαπανών του προϋπολογισμού για την Παιδεία στο 2,75% μεταφράζεται σε μειώσεις μισθών και συντάξεων κατά 14% για το 2011!

Και όντως, οι εξελίξεις μιλούν για πρακτική κατάργηση του εφάπαξ και των περισσότερων επικουρικών συντάξεων, αφού το κράτος -παρά τις "εγγυήσεις" του- ξέρει μόνο να βάζει χέρι κι όχι να αποκαθιστά τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ κι ο Ο-ΠΑΔ σχεδιάζεται να συγχωνευτεί με το ΙΚΑ.

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο τύπου αλληλέγγυων στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Δελτίο τύπου 9/2/11

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης το Εργατικό Κέντρο, η ΕΔΟΘ, ΕΛΜΕ και Διδασκαλικοί σύλλογοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος, η ΕΝΙΘ, η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής της Πρυτανείας του ΑΠΘ και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο σύλλογος Αλβανών μεταναστών «Μητέρα Τερέζα», η «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» το Ρατσισμό» και ο σύλλογος Νιγηριανών Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου δημοσιεύτηκε κείμενο αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας με υπογραφές 118 πανεπιστημιακών.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση του Αγωνιστικού Ιατρικού Μετώπου Κατάληψης του Υπουργείου Υγείας

Αγαπητέ πολίτη

Επειδή τις τελευταίες ημέρες πολλά λέγονται και γράφονται σχετικά με τις κινητοποιήσεις των γιατρών και τα μέτρα της κυβέρνησης:

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Κατάληψη της ΕΣΗΕΑ από Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 4 Φλεβάρη καταλάβαμε το κτίριο που στεγάζει την ΕΣΗΕΑ.

Ίσως και εσύ που διαβάζεις τώρα αυτή την προκήρυξη έχεις υπάρξει θύμα της μηντιακής επίθεσης του δελτίου των 8: ίσως και τον δικό σου αγώνα σε κάποια απεργία ή σε κάποια γειτονιά ή σε πορεία προσπάθησαν να τον απομονώσουν από άλλους αγώνες, να σε φοβίσουν και να σε κατασυκοφαντήσουν, για να πάψεις να αγωνίζεσαι.

Με τη σημερινή μας δράση συνεχίζουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε από κοινού με τους απεργούς πείνας και καλούμε τον κόσμο της δημοσιογραφίας να αναλάβει τις ευθύνες του για τον οργανωμένο πόλεμο που δέχτηκε ο δικός μας αγώνας, η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών.

Επίθεση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών

Καλούμε σωματεία, κοινωνικούς και πολιτικούς φορέις να εκδώσουν ανακοινώσεις καταδίκης της επίθεσης φασιστών στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών που έγινε το Σαββατοκύριακο. (Ας σταλούν στο e-mail μας: kyriakatiko@yahoo.gr)

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ

Η Ανακοίνωσή μας:

Καταγγέλλουμε επίθεση φασιστοειδών που έγινε το βράδυ του Σαββάτου 29/1 προς Κυριακή 30/1 στην εξωτερική είσοδο χώρου του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών, με αποτέλεσμα μικρές υλικές φθορές. Συγκεκριμένα, την ώρα που το Σχολείο μας ήταν κλειστό, άγνωστοι έβαλαν φωτιά με στουπί και πετρέλαιο σε σκουπίδια που μετέφεραν έξω από την εξωτερική είσοδο του χώρου που στεγάζονται οι γραμματειακές δραστηριότητες του σχολείου και γίνονται οι συναντήσεις εθελοντών και μεταναστών. Οι θρασύδειλοι εγκληματίες έσπασαν επίσης τα τζάμια της εξωτερικής πόρτας καθώς και ένα τζάμι αυτοκινήτου κάποιου γείτονα που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο, αλλά δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την είσοδο. Η φωτιά έσβησε από την πυροσβεστική, ενώ τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή το σχολείο λειτούργησε κανονικά.

Ψήφισμα Δ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης για τους απεργούς πείνας

Δηλώνουμε τη αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των 300 μεταναστών που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25 Γενάρη. Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια παραμονής που έχασαν την άδεια παραμονής τους γιατί δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα. Για τον ίδιο λόγο, έχουν χάσει την άδεια παραμονής τους οι μισοί από τις 400.000 που με μεγάλη δυσκολία είχαν αποκτήσει. Καλωσορίζουμε τους 50 στη φιλόξενη και πολυεθνική Θεσσαλονίκη κι εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την συκοφάντηση της φιλοξενίας τους στην Νομική της Αθήνας. Απέναντι στις ρατσιστικές κραυγές που επί μέρες έθεταν στο στόχαστρο το φοιτητικό άσυλο θυμίζουμε ότι ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής σε μαζικότατη συνέλευση αποφάσισε ότι τους θεωρεί «καλοδεχούμενους» - την ίδια γνώμη είχε και η πλειοψηφία των καθηγητών.

Δελτιο τυπου ΕΚΠΥ ΑΠΘ: Αλληλεγγύη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών 3-2-11

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011 τους μετανάστες απεργούς πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης με σκοπό να εκφράσει τη συμβολική αλλά και την ουσιαστική συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στο δίκαιο αγώνα τους.

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Κάλεσμα πρωτοβάθμιων σωματείων για το σημερινό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας


ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα της Θεσσαλονίκης καλούν τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες της πόλης μας, Έλληνες και ξένους, να συνεχίσουν να εκφράζουν με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα των μεταναστών και ιδιαίτερα των 50 μεταναστών που από τις 25/1 πραγματοποιούν απεργία πείνας στην πόλη μας, διεκδικώντας τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις.

Ψήφισμα δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης για τους απεργούς πείνας

Θεσσαλονίκη, 2 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ-ΨΗΦΙΣΜΑ

Θέμα: Aπεργία πείνας 300 μεταναστών

300 μετανάστες βρίσκονται σε απεργία πείνας από τις 25 Ιανουαρίου διαμαρτυρόμενοι διότι επί τρείς δεκαετίες βρίσκονται σε σχέση με την παραμονή τους σε καθεστώς εκκρεμότητας. 50 από αυτούς έχουν εγκατασταθεί στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζοντας το θέμα όχι μόνο με κριτήρια ανθρωπιστικά και αντίστοιχη διάθεση, στο πλαίσιο του Ελληνικού Συντάγματος και των νόμων, καθώς και στο πλαίσιο των διατάξεων του διεθνούς δικαίου, που παράγουν υποχρεώσεις για τη χώρα μας, καλεί την Ελληνική κυβέρνηση να εξετάσει και να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματά τους, καθώς επί δεκαετίες οι μετανάστες αυτοί διαβιώνουν και εργάζονται σε μία «γκρίζα» ζώνη μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας καθιστώντας τους εαυτούς τους υποψήφια θύματα εκμετάλλευσης, ώστε να αρθούν όλες οι νομικές εκκρεμότητες που υφίστανται.

Στο πνεύμα αυτό εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρό του, τα μέλη του Προεδρείου και τα μέλη του Διοικητικού του Συμβουλίου για τα ακόλουθα:

α. Να επισκεφθούν τους απεργούς πείνας για να ενημερωθούν αναλυτικά για την κατάστασή τους και για την εξέλιξη της όλης υπόθεσης.

β. Να συμμετέχουν σε συσκέψεις ή συναντήσεις που τυχόν θα διοργανώσουν οι θεσμικοί φορείς της πόλης (Πανεπιστήμιο, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Ε.Δ.Ο.Θ κ.λπ.) με σκοπό την αντιμετώπιση της κατάστασης.

γ. Να τους παράσχει ηθική και υλική υποστήριξη και ενίσχυση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Μανόλης Αν. Λαμτζίδης

Ο Γεν. Γραμματέας
Νικόλαος Εμ. Βαλεργάκης

Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα: Νίκη στους 300 απεργούς πείνας

Ούτε βήμα πίσω! Νίκη στην απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών


Παρά τη λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης και ΜΜΕ, παρά τη διαρκή απειλή της αστυνομικής βίας και των απελάσεων, παρά την άρση ασύλου και τη σπέκουλα περί "υποκίνησης", η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών συνεχίζεται πιο δυναμική. Οι απεργοί πείνας όχι μόνο δεν πτοούνται, αλλά εκφράζουν την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν τον αγώνα μέχρι το τέλος.

Από τη μεριά της, η κυβέρνηση συνεχίζει να αντιμετωπίζει αυτόν το μεγάλο αγώνα με μαφιόζικες μεθόδους. Η τρομοκρατική κλήση σε απολογία των πέντε αλληλέγγυων Νίκου Γιαννόπουλου, Ρούσας Μαρκάκη, Νίκου Μαρκετάκη, Φώτη Μπομπολάκη και Μάρκου Χατζησάββα δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει τόσο το περιεχόμενο όσο και τις πρακτικές της άκρας Δεξιάς. Πρόκειται για κατήφορο αθλιότητας που δεν έχει πάτο. Είναι προφανές ότι εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Η κρατική τρομοκρατία το μόνο που καταφέρνει είναι να μας εξοργίζει και να δυναμώνει το κίνημα αλληλεγγύης. Ο αγώνας των απεργών πείνας θα νικήσει!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης:

Πέμπτη 3/2, 6 μ.μ. ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ, Άγαλμα Βενιζέλου

Παρασκευή 4/2, 7 μ.μ., ανοιχτή συνέλευση μεταναστευτικών συλλόγων, Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης



Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Η αυτόνομη παρέμβαση για τους μετανάστες απεργούς πείνας

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ-ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Θεσσαλονίκη 2/2/2011.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Η Γραμματεία της ΑΥΤΌΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα Θεσσαλονίκης εκφράζει την ταξική αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή της , στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών , που από τις 25/1/2011 συνεχίζουν την απεργία πείνας με αιτήματα την νομιμοποίησή τους και πλήρη ασφαλιστικά , κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Ψήφισμα ΕΔΟΘ - Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης για απεργούς πείνας

ΘΕΜΑ: Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή των 300 μεταναστών που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 25 του Γενάρη.

Συναδέλφισσες , -οι

Επί τρεις δεκαετίες τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος.

Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους.

Συναδέλφισσες , -οι

Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών χρησιμοποιείται για να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους για την κρίση.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους.

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.
  • Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών, ειδικά αυτών που ζουν χρόνια τώρα στη χώρα μας.
  • Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.
  • Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.
  • Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

Συνολικές προβολές σελίδας