Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Διάλυση της φιέστας Διαμαντοπούλου στην Αλεξανδρούπολη

Παρέμβαση από αναπληρωτές ΕΣΠΑ και εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης έγινε στις 20/12/2010, όπου η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου παρουσίαζε το βιβλίο του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργου Κελεσίδη.
Αναγκάστηκε και αποχώρησε διαμηνύοντας ότι θα περιμένει τους διαμαρτυρόμενους σε ένα γραφείο για "διάλογο". Πήγαν τελικά οι αναπληρωτές του ΕΣΠΑ με μία και μοναδική ερώτηση: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ;
Και φυσικά απάντηση δεν πήραν ποτέ!
Ακολουθεί βίντεο!

http://www.youtube.com/watch?v=BUcAGNCGuZo

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Συνέντευξη τύπου ανθρώπων της τέχνης: Να διαλυθεί η ομίχλη του παρακράτους στο κέντρο της Αθήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΟΜΙΧΛΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ,
την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου, 1 μ.μ.,
στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη)

Πάνω 300 άνθρωποι της τέχνης που υπογράφουμε το συνημμένο κείμενο, σας καλούμε σε Συνέντευξη Τύπου στις 21/12, 1 μ.μ. στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας (Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη) όπου θα παρουσιαστούν οι υπογραφές μας και οι θέσεις μας. Θεωρούμε χρέος μας να καταθέσουμε επώνυμα και δημόσια την επιθυμία μας να διαλυθεί η ομίχλη του παρακράτους στις ευρύτερες περιοχές Αγίου Παντελεήμονα και Πλατείας Αττικής. Πιστεύουμε πως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στις περιοχές αυτές είναι ανυπεράσπιστοι και υπό διωγμό, αλλά περισσότερο ανυπεράσπιστη και υπό διωγμό, χωρίς καμιά υπερβολή, είναι η δημοκρατία. Ας τοποθετηθούμε όλοι πριν θρηνήσουμε θύματα. Οι περιστάσεις απαιτούν ταχύτητα δράσης. Η συλλογή αυτών των υπογραφών ας είναι ένα ξεκίνημα.

Στη Συνέντευξη Τύπου, θα παραβρεθούν - μεταξύ άλλων - οι:

Μπέτυ Αρβανίτη, Μηνάς Χατζησάββας, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Μαρία Κανελλοπούλου, Δήμητρα Χατούπη, Μυρτώ Αλικάκη, Νένα Μεντή (ηθοποιοί), καθώς και οι Γιώργος Κόρρας, Χρήστος Βούπουρας Κωνσταντίνος Γιάνναρης και Γιώργος Καρυπίδης (σκηνοθέτες).

Σας περιμένουμε

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Στέγη, όχι διώξεις για τους πρόσφυγες της Πεντέλης

8/12/2010

Στις 23 Αυγούστου, όταν εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική, κάηκε ο καταυλισμός των Κούρδων προσφύγων της Πεντέλης, που ζουν σε οικόπεδο της Ιεράς Μονής εδώ και πολλά χρόνια. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε τότε ότι θα φροντίσει ώστε οι πρόσφυγες αυτοί να στεγαστούν σε άλλο σημείο, εντός της Πεντέλης για να μη χάσουν τις δουλειές τους, και κάλεσε την κυβέρνηση να τους παράσχει λυόμενες κατοικίες, αντικαθιστώντας αυτές που είχαν καεί.

Κινητοποιήσεις ενάντια στη Frontex

Δελτίο Τύπου 8/12/2010

Στις 2 Νοέμβρη, μετά από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η ευρωπαϊκή συνοριοφυλακή Frontex ανέλαβε στρατιωτικά καθήκοντα στον Έβρο. Από τότε, εκατοντάδες πρόσφυγες σε όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους χώρους κράτησης της Θράκης παραμένουν φυλακισμένοι σε άθλιες συνθήκες. Οι παράνομα φυλακισμένοι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Φυλακίου εξέγέρθηκαν, διεκδικώντας την ελευθερία και την αξιοπρέπειά τους. Τέσσερις ιρανοί πρόσφυγες, κλεισμένοι αρχικά στις Φέρες και τώρα στο Σουφλί, ξεκίνησαν απεργία πείνας και έραψαν το στόμα. Και, κυρίως, όλο και περισσότεροι πρόσφυγες παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, αφού η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση τους αρνούνται το δικαίωμα να κατευθυνθούν στις χώρες όπου θέλουν να ζητήσουν άσυλο.
Ένα μήνα μετά, αντιρατσιστικές οργανώσεις από όλη την Ελλάδα οργανώνουν κιητοποιήσεις ενάντια στην παρουσία της Frontex και το Συνθήκη του Δουβλίνου που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες, ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και την ποινικοποίηση της μετανάστευσης.
Παλεύουμε ενάντια στην κρίση, την εξαθλίωση, τον εκφασισμό.
Διεκδικούμε ανοιχτά σύνορα, άσυλο και δομές φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.
Μέσα από κοινούς αγώνες ντόπιων και μεταναστών, εργαζομένων και ανέργων, αγωνιζόμαστε για δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Την Πέμπτη, 9 Δεκέμβρη, στις 7 το απόγευμα, Πλ. Αριστοτέλους και Τσιμισκή, καλούμε σε συγκέντρωση και παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.
Την Πέμπτη, 16 Δεκέμβρη, στο Πολυτεχνείο, εκδήλωση – συζήτηση για τα σύνορα, το άσυλο και τη Frontex.
Το Σάββατο, 18 Δεκέμβρη, πανελλαδική κινητοποίηση στον Έβρο.

Επισυνάπτονται τα δύο κείμενα – καλέσματα και η αφίσα.

Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης
Διαχειριστική Συνέλευση Ξενώνα

Η Αριστερή Ενότητα Γεννηματάς και ΑΧΕΠΑ καλεί για 15 Δεκέμβρη

Τι τους κοιτάμε ρε…;

Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ με νέα επικαιροποιημένα μνημόνια μας βυθίζουν ακόμα πιο βαθιά στη φτώχια και την εξαθλίωση. Συντρίβουν κάθε δικαίωμα, ξεπουλούν και ιδιοποιούνται κάθε κοι-νωνικό πόρο και φυσικό αγαθό.
Στην Υγεία εξαγγέλλονται περικοπές 11 δις την επόμενη 3ετία!!! Έτσι ο Λοβέρδος περιορίζει στο μισό τις δαπάνες των Νοσοκομείων για το 2011 με αναμενόμενα αποτελέσματα σε προσ-λήψεις, αμοιβές, εντατικοποίηση, εγκληματικά επισφαλή λειτουργία…
Και αναμένονται τα χειρότερα όπως κλεισίματα Νοσοκομείων.

Για την (αποτυχημένη) απόπειρα τρομοκράτησης του Κοινωνικού Κέντρου - Στεκιού Μεταναστών Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ - ΣΤΕΚΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Στο στόχαστρο μιας ορδής Ζητάδων βρέθηκε το βράδυ της 7ης προς 8η Δεκέμβρη το Κοινωνικό Κέντρο - Στέκι Μεταναστών Θεσ/νίκης. Καβαλώντας μe τις μηχανές τους το πεζοδρόμιο σταμάτησαν προκλητικά στην είσοδο του Στεκιού και άρχισαν "εξακριβώσεις στοιχείων" από τον κόσμο που αποχωρούσε.
Στις πρώτες διαμαρτυρίες, μας απάντησαν με ερωτήσεις του τύπου αν γνωρίζουμε το όνομα κάποιου Αλβανού δολοφόνου και βιαστή κοριτσιών, ενώ εν τέλει αποχώρησαν μετά το προγκάρισμα του κόσμου που κατέβηκε από το Στέκι.
Προφανώς και δε θεωρούμε το γεγονός ούτε "ατυχές" ούτε "μεμονωμένο". Το αντιμετωπίζουμε - όπως και το συνολικό κρεσέντο καταστολής και γενικευμένης επίθεσης στα κοινωνικά δικαιώματα - με αγωνιστική ετοιμότητα, αποφασιστικότητα και σφυρηλάτηση ακόμα συντροφικότερων σχέσεων μεταξύ των ατόμων και των ομάδων που λειτουργούν στο Στέκι καθώς και με την ανάπτυξη δυνατότερης αλληλεγγύης ανάμεσα στους ελεύθερους κοινωνικούς χώρους της πόλης.
Σε κάθε περίπτωση το Στέκι συνεχίζει απρόσκοπτα την ανοιχτή λειτουργία του ως πεδίο έμπρακης αλληλεγγύης στους μετανάστες και όλους τους καταπιεσμένους και ως χώρος παραγωγής κινηματικών πρακτικών υπεράσπισης και διεύρυνσης των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων.
Ένας χώρος εντέλει αποτύπωσης του προτάγματός μας για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, στους αντίποδες της εκμετάλλευσης, του ρατσισμού και της καταστολής που υπερασπίζονται οι συμμορίες σαν και αυτή που προσπάθησε να μας τρομοκρατήσει χθες το βράδυ.
Απέτυχε παταγωδώς!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονικης, Ομάδα μαθημάτων "Εκτός Τάξης", Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, Εθελοντική Eργασία Θεσσαλονικης, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, Δράση για την Ελευθερία, Κοινωνικό Εργαστήρι, Green Attack, Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, www.socialcenter.gr

Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγελία για την αστυνομική βία

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Καταγγέλλουμε την αναίτια και φασιστική επίθεση των ΜΑΤ και των δυνάμεων καταστολής σήμερα στα Δικαστήρια της Ευελπίδων. Ενώ είχαν συγκεντρωθεί στο χώρο των δικαστηρίων, Φοιτητικοί Σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις, φίλοι και συμφοιτητές των συλληφθέντων της χθεσινής πορείας, η αστυνομία επέλεξε να επιτεθεί, χωρίς καμία πρόφαση χτυπώντας κατά βούληση με χαρακτηριστική μανία.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν τραυματισμοί από πλευράς των συγκεντρωμένων, κάποιοι από αυτούς ακόμη και σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, με πρωτοφανή βαναυσότητα, χτυπήθηκε ο Γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, Νάσος Ηλιόπουλος καθώς και άλλοι αλληλέγγυοι/ες
Η σημερινή στάση των δυνάμεων καταστολής συνιστά άμεση συνέχεια της χθεσινής βαρβαρότητας, και αναδεικνύει την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε αμφισβητεί τις πολιτικές του επιλογές, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα.

Αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτές της μεθόδους, της βίας που θυμίζει παρακράτος, θα τρομάξει τον κόσμο της εργασίας τη νεολαία και την Αριστερά τότε είναι γελασμένη. Το ΠΑΣΟΚ για ακόμα μια φορά φαίνεται να μην έχει διδαχθεί τίποτα από τη σύγχρονη ιστορία των κοινωνικών αγώνων. Αντίθετα επιδεικνύει την αποφασιστικότητα του να προχωρήσει την πιο σκληρή επίθεση στα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας ανεξαρτήτως των αντιδράσεων και της κοινωνικής νομιμοποίησης .Σημέρα περισσότερο παρά πότε είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ως την ανατροπή της πιο βάρβαρης πολιτικής και της κυβέρνησης που την υλοποιεί.

Νεολαία Συνασπισμού, Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα, ΚΚΕ(μ-Λ), Σύριζα, Συνασπισμός, ΚΟΕ, ΔΕΑ, Ξεκίνημα, ΑΚΟΑ, αλληλέγγυοι/ες

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΣΥΝεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις: Θεαματική άνοδος στο Κιλκίς

Αποτελέσματα ΕΛΜΕ Κιλκίς 2010 (σε παρένθεση τα περσινά)


ΠΑΣΚ 188 (134)- 2 έδρες

ΔΑΚΕ 172 (179)- 2 έδρες

Αγωνιστική Συνεργασία-Εργατική Αριστερά Καθηγητών-Ανένταχτοι Καθηγητές 147 (99)- 2 έδρες

ΕΣΑΚ-ΔΕΕ 73 (49)- 1 έδρα

Σύνολο 624


Έγκυρα 580

Η άνοδος της παράταξής μας φέτος είναι εντυπωσιακή, ειδικά σε ένα νομό με πολύ συντηρητικά χαρακτηριστικά. Όπως φαίνεται απ' τα αποτελέσματα, συνολικά η αριστερά κατέγραψε άνοδο, καθώς καιτο ΚΚΕ πήγε καλά, γεγονός που μπορεί να ερμηνευθεί με βάση το γενικό πολιτικό κλίμα. Έστω και διαθλασμένα, λοιπόν, προκύπτει μια διάθεση του κόσμου να υποστηρίξει σε επίπεδο εκλογών και να επιβραβεύσει αριστερόστροφες λογικές και, συγκεκριμένα, μια παράταξη που έχει έναν αγωνιστικό προσανατολισμό διαχρονικά και διακρίνεται για την εντιμότητα και την ενωτική του διάθεση σε ζητήματα που μπορούν να ενώσουν τον κλάδο. Σημειωτέον ότι η αποχή ήταν πολύ μικρότερη από πέρυσι (φέτος ψήφισαν περίπου 150 παραπάνω) και όπως φαίνεται, ένα σημαντικό κομμάτι κατευθύνθηκε στην αριστερά.

Αγωνιστική Συνεργασία-Εργατική Αριστερά Καθηγητών-Ανένταχτοι Καθηγητές

Συνολικές προβολές σελίδας