Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ FREE GAZA, 6:00 ΚΑΜΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης συμμετέχει μαζί με άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς στη συγκέντρωση-διαδήλωση σήμερα στις 6.00 το απόγευμα στην Καμάρα.

Καταγγέλλουμε την πειρατική-εγκληματική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «ΣΤΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ»!

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση:

να πάψει να «κάνει πλάτες» στο Ισραήλ με τη στάση δήθεν ουδετερότητας που δείχνει,

να ενεργήσει για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας,

να κλείσει τώρα την πρεσβεία του Ισραήλ,

να σταματήσει τις ελληνοισραηλινές ασκήσεις και

να διακόψει κάθε σχέση με το κράτος-τρομοκράτη.

διεθνιστική αλληλεγγύη – ξεσηκωμός σε όλες τις χώρες του κόσμου ενάντια στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ - Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Άρθρο ΑΡΣΙ για περιοδικό ΙΣΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΔΝΤ-ΕΕ- ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ



To shock είναι απερίγραπτο. Η ευδαιμονία των αγορών, το όραμα του αιώνιου καπιταλιστικού μονόδρομου, ο μύθος της ισχυρής Ελλάδας σε μια Ευρώπη της ανάπτυξης και της δημοκρατίας καταρρέουν με ισχυρό πάταγο. Ο κόσμος των spreads, των swaps και της Goldman Sachs, ποδοπατά τα λαϊκά δικαιώματα και το αστικό μπλοκ εξουσίας ΔNT - EE – ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ-ΜΜΕ, καταλύει την ελευθερία του «έθνους των εργαζομένων». Στις παραδοσιακές δικτατορίες πρώτα ερχόντουσαν τα τανκς και μετά τα αντιλαϊκά μέτρα. Στους σύγχρονους κοινοβουλευτικούς ολοκληρωτισμούς πρώτα έρχονται τα μέτρα και μετά τα τανκς. Αν και οι ερπύστριες των ΜΜΕ που τσαλαπατούν και εκβιάζουν την ελεύθερη σκέψη, έχουν κάνει μάλλον άχρηστα τα τελευταία.

Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση της επιτροπής δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ για τη φασιστική επίθεση στους Αφγανούς μετανάστες

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη βάρβαρη, αποκρουστική και οργανωμένη επίθεση εγκληματικής ρατσιστικής συμμορίας φασιστικών στοιχείων που επιτέθηκαν αναίτια με ξύλα και πέτρες σε δύο Αφγανούς πρόσφυγες στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα τραυματίζοντάς τους σοβαρά. Το δραματικό αυτό κρούσμα αποτελεί τη συνέχεια μιας πληθώρας ρατσιστικών επιθέσεων που είχαν προηγηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή, και για τις οποίες το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα είχε αδιαφορήσει προκλητικά.



Καλούμε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, να δώσει ρητές εντολές για τη σύλληψη των δραστών της δολοφονικής αυτής επίθεσης και να διερευνήσει τα αίτια της ολιγωρίας των αστυνομικών οργάνων του Τμήματος του Αγίου Παντελεήμονα. Απαιτείται η μέγιστη δυνατή εγρήγορση για την έγκαιρη αντιμετώπιση των φαινομένων ρατσιστικής βίας, που σε περιόδους οικονομικής κρίσης πληθαίνουν και αποπροσανατολίζουν την κοινωνία σχετικά με τους πραγματικούς υπαίτιους της φτώχειας και της οικονομικής δυσπραγίας.



11/05/2010 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνολικές προβολές σελίδας