Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού

Ίσα δικαιώματα στους μετανάστες
καλύτερη ζωή για όλους
Ο ρατσισμός και ο φασισμός δε χωράνε στην πόλη μας

Η 21 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα Ενάντια στο Ρατσισμό, αποτελεί ένα μεγάλο σταθμό του αντιρατσιστικού κινήματος. Εν όψει αυτής της μεγάλης μέρας, καλούμε κάθε κάτοικο εργαζόμενο και νεολαίο, Έλληνα και μετανάστη, να συμμετέχει στην αντιρατσιστική εκδήλωση που οργανώνουν τα σωματεία και οι αντιρατσιστικές κινήσεις της πόλης. Στόχος μας για αυτήν τη μέρα δεν είναι μόνο η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση, αλλά και η ενεργή συμμετοχή του κάθε κατοίκου στη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, στη μάχη για ίσα δικαιώματα.

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

21η ΜΑΡΤΗ: Παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού

Η 21η Μάρτη είναι μέρα σταθμός για το αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και τον κόσμο. Η μέρα αυτή θυμίζει την 21η Μάρτη 1960, όταν 70 μαύροι φοιτητές, που διαδήλωναν ειρηνικά μαζί με χιλιάδες άλλους διαδηλωτές κατά των ρατσιστικών νόμων του απαρτχάιντ στην πόλη Σάρπβιλ της Νοτίου Αφρικής, έχασαν τη ζωή τους από εν ψυχρώ πυροβολισμούς της Νοτιοαφρικανικής αστυνομίας. Μετά από έξι χρόνια, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών την καθιέρωσε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

«ΜΠΛΟΚΟ», περιοδική έκδοση του ΣΥΡΙΖΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12/3/2010


«ΜΠΛΟΚΟ», περιοδική έκδοση του ΣΥΡΙΖΑ
Κυκλοφορεί 18 Μαρτίου 2010
Σε περίπτερα, βιβλιοπωλεία και Τοπικές Επιτροπές ΣΥΡΙΖΑ


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Έχουν περάσει 61 χρόνια από τότε που ο Κορνήλιος Καστοριάδης και ο Κλοντ Λεφόρ συµπύκνωσαν στον τίτλο του περιοδικού που άρχισαν να εκδίδουν τα πολιτικά διλήµµατα µιας µακράς περιόδου. «Σοσιαλισµός ή Βαρβαρότητα» ονοµάστηκε το περιοδικό που επί δεκαπέντε χρόνια αποτέλεσε ένα βήµα πολιτικού και φιλοσοφικού διαλόγου και, παράλληλα, ένα εργαστήρι πολιτικών πρωτοβουλιών και θεωρητικού αναστοχασµού.

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Σύντομα η απόφαση του Εφετείου για την απεργία των αλιεργατών της Νέας Μηχανιώνας

Συζητήθηκε στο Εφετείο Θεσσαλονίκης η έφεση που ασκήθηκε από τον Αλιευτικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας «Η Αγία Παρασκευή» κατά της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου, που αναγνώρισε ως νόμιμη τη συνεχιζόμενη απεργία των Αιγύπτιων αλιεργατών.

Συνολικές προβολές σελίδας