Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Oι πρόσφυγες του κόσμου γίνονται πρόσφυγες του δρόμου;
του Γιώργου Αγγελόπουλου
Η μοναδική δομή φιλοξενίας προσφυγικών οικογενειών εκτός της Αθήνας και των συνόρων, το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων και Αιτούντων Άσυλο της Θεσσαλονίκης, κλείνει μετά από απόφαση της διοίκησης του.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση Κίνησης "ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ" για τη φασιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους στην Αθήνα

24-1-2010

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ομάδα 50 περίπου οπλισμένων φασιστών επιτέθηκαν χτες το μεσημέρι, στις 11.45 στο Μετρό Πανόρμου στους Αμπελοκήπους σε αντιρατσιστική συγκέντρωση φορέων της περιοχής.

Ανακοινώσεις για την αθώωση της Στέλλας Πρωτονοτάριου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ 132

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΥ

«…….Να απαλλαχθούν οι διωκόμενες εκπαιδευτικοί από τις κατηγορίες.
Να δικαιωθούν η κα Πρωτονοταρίου και οι δάσκαλοι του 132 για τις επιλογές τους.
Να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης του σκοταδισμού και της ξενοφοβίας, ένα αισιόδοξο μήνυμα για την παιδεία και την κοινωνία του αύριο….»

Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2010

ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ!

Επί 20 χρόνια κάποιοι μαθητές μας εμφανίζουν διπλάσια από το μέσο όρο ποσοστά εγκατάλειψης του σχολείου, αν και πολλά σχολεία θα ήταν κλειστά χωρίς αυτούς. Είναι οι μαθητές που έτυχε να είναι παιδιά μεταναστών.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Έφυγε η Μαριάννα Μπρεκάση

Σύντροφοι και φίλοι αποχαιρέτησαν το μεσημέρι της Τετάρτης τη Μαριάννα Μπρεκάση, η οποία έχασε τη μάχη με την επάρατη νόσο την Τρίτη.

Η Μαριάννα Μπρεκάση, μέλος της ΚΟΕ και από τα πιο δυναμικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιήθηκε κυρίως στο χώρο της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, ενώ μετείχε ενεργά στα κινήματα ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον πόλεμο και τις πρωτοβουλίες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών και των προσφύγων.

«Ο θάνατος της συντρόφισσας Μαριάννας Μπρεκάση κάνει φτωχότερο το ΣΥΡΙΖΑ και τη ριζοσπαστική Αριστερά. Η Μαριάννα υπήρξε υπόδειγμα αγωνιστικής δράσης και παρέμβασης σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρα.

TVXS

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Ρατσιστική επίθεση στους Αμπελόκηπους

Το μεσημέρι της Κυριακής 10/1, στους Αμπελόκηπους, σημειώθηκε για άλλη μια φορά σε γειτονιά της Αθήνας επίθεση από φασιστοειδή, εναντίον αντιρατσιστικής εκδήλωσης, που διοργάνωνε η κίνηση «Απελάστε το ρατσισμό» 7ου διαμερίσματος.

Συνολικές προβολές σελίδας