Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών για το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης περί ιθαγένειας

Το νέο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης περί ιθαγένειας και ψήφου στις δημοτικές εκλογές υλοποιεί τμήματα των αιτημάτων του μεταναστευτικού και αντιρατσιστικού κινήματος που εδώ και πολλά χρόνια παλεύουμε στους δρόμους. Παρ’ όλα αυτά, εξαιρούνται από τις διατάξεις του σοβαρά τμήματα μεταναστών 1ης και 2ης γενιάς.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2009

Κοινή Δήλωση του συλλόγου Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Συκεών Θεσ/νίκης και της Γ’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτησή μας για την άδικη και αήθη επίθεση που υπέστη η σχολική μας κοινότητα από μερίδα ραδιοτηλεοπτικών μέσων ενημέρωσης με αφορμή ένα δυσάρεστο γεγονός που συνέβη ανάμεσα σε μαθητές του σχολείου μας, στο οποίο ενεπλάκησαν και εξωσχολικά στοιχεία. Παραμορφώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά, κατά παράβαση των κανόνων της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, με αποτέλεσμα να του δοθεί διάσταση που δεν είχε. Εμφανίστηκε ο σύλλογος των Διδασκόντων ως ένας ανάλγητος τιμωρητικός μηχανισμός για μια πειθαρχική ποινή που επέβαλε για λόγους καθαρά παιδαγωγικούς. Η ποινή δεν επιβλήθηκε για μια από τις συχνές εφηβικές εκδηλώσεις (“τα ωραία μάτια μιας μαθήτριας”) που καθημερινά ζούμε στα σχολεία μας, αλλά για να αποτρέψουμε εκδηλώσεις βίας στα πλαίσια της σχολικής κοινότητας όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών της ειδικής παροχής των 176 ΕΥΡΩ σε 53 εκπαιδευτικούς

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Γ΄ ΕΛΜΕ-Θ
Τριαντάφυλλου Τρανού
με αφορμή την καταβολή των αναδρομικών της ειδικής παροχής
των 176 ΕΥΡΩ σε 53 εκπαιδευτικούς

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Κάλεσμα της Εργατικής Αριστεράς Εκπαιδευτικών για εκλογές

ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ-ΕΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ TΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

Η εκλογική συντριβή της κυβέρνησης της Ν.Δ. και η ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση της χώρας με ισχυρή αυτοδυναμία εκφράζουν το θυμό και την οργή του κόσμου για τις αντεργατικές πολιτικές που ασκήθηκαν από την απελθούσα κυβέρνηση. Στα ίδια διλήμματα, που αφορούν την οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κρίση, οφείλει να απαντήσει και το ΠΑΣΟΚ. Οι φιλολαϊκές, αλλά θολές και σκόπιμα ασαφείς προεκλογικές εξαγγελίες απλώς «πούλησαν» μαζικά ελπίδα. Λίγες βδομάδες μετά τις εκλογές γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η κυβέρνηση με το φόβητρο της χρεωκοπίας και της Ε.Ε. προχωράει σε μια οικονομική “θεραπεία-σοκ”, με “στόχο” να μειώσει το έλλειμμα κατά 3% σε ένα χρόνο.

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ΚΙΝΗΣΗ ΕΚ/ΚΩΝ «Δ. ΓΛΗΝΟΣ» -
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Με έγγραφα του Προϊσταμένου Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νικης κ. Ταπανίδη και του ΥΠΕΠΘ, τα οποία της κοινοποιήθηκαν από το 3ο Γραφείο Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσ/νικης, η σ. Σοφία Βασιλειάδου, Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Θερμαϊκού, παραπέμπεται αύριο Πέμπτη στο οικείο ΠΥΣΔΕ, προκειμένου να καθαιρεθεί από τη θέση της.

Συνολικές προβολές σελίδας