Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Θεσσαλονίκης του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ: Ανακοίνωση για την επιβολή συμμετοχής του σχολείου μας στην παρέλαση

Ο Σύλλογος διδασκόντων του 1ου Πειραματικού Δ. Σ. Θεσσαλονίκης του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ, με αφορμή την άνωθεν επιβολή συμμετοχής του σχολείου μας στην παρέλαση για δεύτερη συνεχή χρονιά, παρά τη διαφορετική μας άποψη, θεωρώντας ότι οι παρελάσεις δεν βρίσκουν ούτε καν στοιχειώδες έρεισμα σε οποιαδήποτε επιστημονική παιδαγωγική προσέγγιση και αντιβαίνουν κατάφωρα τις αρχές του σεβασμού της διαφορετικότητας, της ειρήνης και των ίσων δικαιωμάτων, που το σύγχρονο σχολείο καλείται να υπηρετήσει, αποφάσισε μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτού του κειμένου να καταθέσει τις επιστημονικές- παιδαγωγικές του αντιρρήσεις σχετικά με το ρόλο των μαθητικών παρελάσεων συνολικά*.

Στήριξη της αντιρατσιστικής αντισυνόδου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΤΔΕ

Θερμή υποδοχή ετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή ενάντια στο διακυβερνητικό Παγκόσμιο Φόρουμ Μετανάστευσης κι Ανάπτυξης που συνέρχεται στην Αθήνα στις 2-5 Νοεμβρίου.

Ανοικτή επιστολή της Νιγηριανής Κοινότητας Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 9 Οκτώβρη2009, ο κ Victor Edokpaya, 38 ετών, Νιγηριανός, κάτοικος Ελλάδας, ετοιμαζόταν να φύγει για τη δουλιά, και η δίχρονη κόρη του επέμενε να πάει μαζί του, σ αυτό που έμοιαζε μια συνηθισμένη μέρα.

Ποιος να το πίστευε πως το μικρό αγγελούδι έστηνε έναν καβγά που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του πατέρα της. Παραμερίζοντας τα δάκρυα της μικρή του κόρης σαν απλό παιδικό καπρίτσιο, ο κος Victor έφυγε από το σπίτι στις 6πμ για τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, όπου εργαζόταν.

«ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ» ΣΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚO ΦΟΡΟΥΜ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στους 6 φοιτητές του ΔΠΘ

ΨΗΦΙΣΜΑ

H ΕΛΜΕ Ξάνθης συμπαραστέκεται στους 6 φοιτητές του ΔΠΘ που δικάζονται την Τρίτη 27/10/2009 μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα Ξάνθης για κινητοποιήσεις που έγιναν κατά το διάστημα Σεπτεμβρίου – Νοεμβρίου 2005 στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών λεσχών, που προωθούσε ο τότε πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο πλαίσιο των συνολικότερων επιλογών για χτύπημα της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πάνω από 30 τα σχολεία υπό κατάληψη

22/10/2009

Περισσότερα από 30 σχολεία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη στη Θεσσαλονίκη. Στα δυτικά της πόλης έχει μπει «λουκέτο» σε 16 σχολεία, ενώ στα ανατολικά και στο κέντρο σε 15.

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΦΥΓΕ - ΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΑ, ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ!

Η φετινή χρονιά, ξεκίνησε με τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, με την πτώση της Νέας Δημοκρατίας και το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση να ζητάει ήδη από τον κόσμο συναίνεση μπροστά στην «οικονομική κρίση». Νεολαία κι εργαζόμενοι έζησαν την προηγούμενη χρονιά (με κυβέρνηση ΝΔ) πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, δεκάδες χιλιάδες απολύσεις, κλίμα τρομοκρατίας κι αστυνομοκρατίας, πογκρόμ σε βάρος μεταναστών, και πρόσφατα, πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους στην Αττική έγιναν στάχτη για να γίνουν στη συνέχεια …οικόπεδα.

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Με μια απαράδεκτη απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καταδικάστηκαν πέντε βαθμολογήτριες του μαθήματος των Αγγλικών στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του 2007 σε ποινή στέρησης μισθού ενός μήνα για τη γνωστή υπόθεση της παραποίησης της βαθμολογίας γραπτών.

ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Γ΄ ΕΛΜΕ - ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 16/9/2009
Πρ. Κορομηλά 51
Τηλ./FAX 2310-229389
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 54622
e-mail: gelmeth3@gmail.com

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Πριν καλά-καλά αρχίσει η σχολική χρονιά ένα από τα πολύπαθα σχολεία του Δήμου Πολίχνης, ο οποίος κατέχει εδώ και χρόνια τα θλιβερά πρωτεία στη διπλοβάρδια, βρίσκεται υπό κατάληψη. Οι γονείς και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Πολίχνης διαμαρτύρονται, επειδή η Nομαρχία Θεσσαλονίκης δεν φρόντισε-παρά τις υποσχέσεις της-να τοποθετήσει δύο προκατασκευασμένες αίθουσες, με αποτέλεσμα 80 μαθητές της Α’ Λυκείου να μην μπορούν να κάνουν μάθημα.

Σήμα κινδύνου για τη σχολική στέγη

Την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος σχολικής στέγης τόνισε στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Γ' ΕΛΜΕ Τριαντάφυλλος Τρανός

Στο... κόκκινο βρίσκεται το πρόβλημα της σχολικής στέγης σε ορισμένες περιοχές της δυτικής Θεσσαλονίκης. Το μήνυμα αυτό θέλησαν να στείλουν εκπρόσωποι της Γ' ΕΛΜΕ, οι οποίοι παρέδωσαν χτες στη διοίκηση του νομαρχιακού συμβουλίου μία «μακέτα», που αναπαριστά σχολικό κτίριο πάνω σε κόκκινη βάση.

Θέμα: Εκρηκτικά τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Νομό Θεσσαλονίκης

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους κκ. Υπουργούς
• Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
• Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης




Θέμα: Εκρηκτικά τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Νομό Θεσσαλονίκης


Για άλλη μια χρονιά το πρόβλημα των σχολικών κτιριακών υποδομών στο νομό Θεσσαλονίκης θα ταλαιπωρήσει χιλιάδες μαθητές και γονείς με δυσμενείς συνέπειες στην ποιότητα σπουδών, αλλά και στις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το μαθητικό πληθυσμό και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Κινδυνεύει να κλείσει η Σχολή Τυφλών στη Θεσσαλονίκη!

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ στη Σχολή Τυφλών. Διαβάστε τη δήλωση του Τ. Κουράκη

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

Το (νέο) Στέκι άνοιξε*

*αλλά όχι – ακόμα – για όλους!

Τον Απρίλη του 2004 ξεκινήσαμε στη Θεσσαλονίκη τη λειτουργία του Στεκιού Μεταναστών, θέλοντας να δημιουργήσουμε ένα χώρο έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και έναν ανοιχτό κοινωνικό χώρο συνάντησης κινημάτων και αντιστάσεων. Μετά από πέντε χρόνια λειτουργίας, όπου πολλά πράγματα γίνανε και άλλα τόσα μένουν ακόμα να γίνουν, πήραμε την πρωτοβουλία για ένα νέο Στέκι Μεταναστών, πιο συμμετοχικό, πιο πλούσιο, πιο ανοιχτό.

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Υποψήφιος του ΛΑΟΣ "υμνεί" τη Χούντα

Εχει και «λύματα» ανοησίας...
Από τον ΠΕΤΡΟ ΜΑΝΤΑΙΟ

Τα καλύτερα λόγια για τη χούντα και τα χειρότερα για τους αγωνιστές της Αριστεράς και της Εθνικής Αντίστασης εκστόμισε εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Φασιστική επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής σε νεαρή τραγουδίστρια

Ανακοίνωση της Διεθνιστικής Εργατικής Αριστεράς

Επίθεση από μέλη της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» δέχτηκε το απόγευμα της Πέμπτης (1/10) η τραγουδίστρια Σοφία Παπάζογλου στο σταθμό του Μετρό στην Κατεχάκη.

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Κάλεσμα για τη Διεθνή Σύνοδο των Μεταναστευτικών και Αντιρατσιστικών οργανώσεων

Από τις 2 έως τις 5 Νοέμβρη πραγματοποιείται στην Αθήνα το 3ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη (ΠΦΜΑ). Θεωρώντας ότι αυτή η συνάντηση αποτελεί προσπάθεια διεθνούς συντονισμού των κυβερνήσεων, αλλά δεν δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων, εμείς που υπογράφουμε αυτό το κάλεσμα, αποφασίσαμε τη διοργάνωση Διεθνούς Συνόδου των Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων από την Κυριακή 1 έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009.

Συνολικές προβολές σελίδας